Surt, sa räven!
Detta duger inte, Sercan...

Surt, sa räven!

Bursa tappade dyrbara poäng i matchens slutminut då Hamza räddade sitt Kocaelispor från en säker förlust. Svåra matcher väntar krokodilerna under kommande veckor.

Bursaspor tappade ännu en gång en kassaskåps säker vinst denna säsong och delade på poängen med nedflyttnings hotade Kocaelispor, som har fått in fina skalper under dem senaste veckorna.

Matchen påminde mycket om en träningsmatch mellan ett A och B lag. Det är nämligen så att hela 5 spelare i Kocaelispor trupp är hämtade från Bursa leden. Spelmässigt stämde detta i stort överrens med  matchbilden. Tyvärr, för Bursaspors del så uppträdde Bursaspors 18 årige anfallare och potentiella matchvinnare, Sercan Yildirim, varken som en A- eller B-lags spelare utan mer eller mindre som en knatte lags pojke i tidig pubertets ålder...

Anfallskollegan Tadeu var trots målet, inte heller på tillräckligt på hugget under matchen. Målet, en delikat passning som Ali Tandogan serverade fram via ett snyggt inlägg i den 20:e minuten, gav Bursaspor en helt rättvis ledning. Tyvärr räddar inte målet Tadeus betyg för dagen, då han även stod för missar av sällan skådat slag.

Efter målet spelade Bursaspor riktigt stressigt, som om det var vi som låg under med ett par mål. Trots stort bollinnehav och chanser så saknades det kyla i dem avgörande sekvenserna.

Att Kocaeli vaknade till ett tag under slutskedet på första halvlek kändes naturligt men Bursaspors ledning kändes faktiskt bombsäkert inför andra halvlek. Intressant då Kocaelispor, i förra veckan trotsade alla naturlagar när dem vann över Galatasaray med 5-2 på bortaplan. Laget gick inte och känna igen under denna match. Taner, som prickade in 4 mål i den matchen var helt osynlig mot Bursa. Stor "kred" till Ömer Erdogan i Bursa försvaret som inte gav anfallaren en lugn dag på jobbet.

Bursaspor fortsatte att spela ineffektivt och Kocaelispor växte mer ju längre matchen gick. Chanserna avlöste varandra och bytena av Sercan -Shin Y Rok och Volkan Sen - Eren Albayrak gav inte den effekt som vi efterlyste. Ertugrul Saglam försökte coacha laget djärvt och spelade ut med tre anfallare trots att man ledde matchen med 1-0, det var ju inte på tal om en kvittering för Kocaelis del, utan hur stora förlust siffrorna skulle bli...

Gästerna satsade allt framåt under dem sista 10 minuterna men det kändes mer som att detta skulle gynna oss då dem gav våra anfallare fri yta att anfalla på, men gång på gång lyckades Bursa slarva bort frilägena.

Det finns ett talesätt i Turkiet:  "Atamayana atarlar", krasst översatt  "Den som inte gör mål, får mål emot sig"  vilket drabbade Bursa under tilläggs tiden. Nyinsatte Hamza frälste bortalaget med matchens mest ologiska spark och det blev tyst på ett sjungande Atatürk stadion. Surt, sa räven!

Nu väntar riktigt sega matcher Bursaspor. Galatasaray på borta plan, Eskisehir borta, Fenerbahce hemma och Ankaraspor borta igen...

Sammanfattning av matchen.



Kolay Mı Göğüs Germek Derdine Senelerce
Kolay Mı Sabahlamak Uğruna Gecelerce
Kolay Mı Şampiyonluk Görmeden Bir Kez Bile
Kolay Mı BURSASPOR Kolay Mı Söyle...


Ilker Temocin2009-03-02 23:58:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor