Bursaspor öser på
Respect SENSEI Shin!

Bursaspor fortsätter sin uppgång i Süper Lig. Denizlispor som slåss för sin överlevnad i bottenstriden fick snällt kapitulera när ShinYoung Rok presenterade sig på allvar i Turkiet. 2-0 var i underkant och Bursa tog en välförtjänt seger.

Efter vinteruppehållet har Bursaspor varit en av ligans kometlag och fortsatte sin fina svit i hemmamatchen mot Denizlispor. I takt med att konkurrenterna tappat viktiga poäng under senare veckor har en UEFA cup plats varit hägrande. Matchen mot Denizlispor punkterades tidigt i första halvlek när matchen gigant, sydkoreanen Shin Young Rok visade varför han värvades till Bursaspor efter vinteruppehållet. Koreanen gjorde både Bursaspor mål då Denizlispor förlorade hyperviktiga poäng i jakten på att klara kontraktet i ligan. Med dagens vinst hamnar Bursaspor på samma poäng som Fenerbahce som ligger på femte plats som innebär en UEFA cup spel till nästa säsong.

I förra veckan spelade Bursaspor kanske en av sina bästa halvlekar för säsongen då man kryssade mot Besiktas på bortaplan, som dessutom krigar om första platsen i TSL. Dagens första halvlek var inte lång ifrån förraveckan och Bursaspor radade upp chanserna, dock med utdelning denna gång. I den 12:e minuten kom Shin Young loss i en tilltrasslad situation framför Denizli målet. Efter en snygg halv-volley kunde Bursa ta ledningen med 1-0. Koreanen Shin som visat fin form under senare veckor kunde åter visa att han kan bli en stor kugge i Bursaspor nästa säsong och fick ganska omarkerat nicka in 2-0 målet på en hörna i den 18:e minuten. Högt och snyggt för att inte tala om målschesten!

Bursaspor skapade ytterliggare 2-3 chanser som dem borde förvaltat bättre under första halvlek. Shin Young Rok hade en ypperlig chans att göra ett äkta hattrick men målvakten i Denizli gjorde en fantom räddning den gången. Sercan Yildirim hade helt öppet mål som han sumpade på en delikatess framspelning av koreanen.

Men ibland får man vara nöjd med livet och livet är helt jävla underbart just nu om man äslakr dem görnvita...

I andra halvlek spelade Denizlispor upp sig aningen, men kunde inte överlista Ivankov i Bursaspor målet, som visar väldigt god form just nu. Bursaspor kunde kontra farligt och hade flertalet lägen att punktera matchen. Tyvärr så slappnar man av lite i andra halvlek, men segern kändes ändå ganska så säkert idag...

Sötman av vinster börjar man faktiskt att vänja sig och vilken härlig känsla!

BURSASPOR: 2 - DENIZLISPOR: 0

Stadion: Atatürk, Bursa
Domare: Bünyamin Gezer

Bursaspor: Ivankov, Ömer, Ibrahim (40' Tuna), Ali, Mustafa Keceli, Kirita, Mustafa Sarp, Veli, Volkan (46' Yenal), Shin, Sercan (87' Kemal)
Tränare: Ertugrul Saglam

Denizlispor: Özden, Burak, Couto, Sener (75' Engin), Caglar, Berberovic, Braga (52' Caner), Bangoura, Güray (66' Emin), Roberts, Angelov
Tränare: Mesut Bakkal

Mål: Min. 12 och18 Shin Young Rok (Bursaspor)
Varningar: 86' Ali Tandogan (Bursaspor), 32'  Sener, 62' Couto (Denizlispor)