Inför: Viktig match mot Ankaragücü

Inför: Viktig match mot Ankaragücü

Stenhårda veckor väntar Bursaspor som idag ställs mot Ankaragücu. Ertugrul Saglam har poängterat att man inte har råd med några tappade poäng på hemmaplan.

Förra veckans förlust mot Eskisehirspor sved verkligen för vår del, matchen kantades av en omdiskuterad straff, ett 2-0 underläge som Bursaspor vände till 2-2, bara för att sedan släppa in ett 3-2 mål minuten efter och förlora matchen.

Idag möter vi Ankaragücü, en klubb som Bursa-fansen har riktigt bra relation med. Men detta kommer absolut inte påverka spelarna på planen som måste kämpa för 3 viktiga nya poäng. Det spekuleras ständigt från främst Istanbul tidningarna, att relationerna mellan fansen skulle påverka matcherna på ett osportsligt sätt och att spelarna i dem båda klubbarna inte kämpar tillräckligt omder matcherna. Faktum är att 2004 då Bursaspor åkte ur Süper Lig, vann Ankaragücü över Bursaspor på bortaplan och förra året vann Bursaspor när Ankaragücü som bäst behövde 3 poängen. Alltså finns det ingen fog för dessa misstankar då vi tydligt bevittnar professionella spelare på plan som tar sina jobb på ytterst allvar, oavsett motstånd…

I veckan spelade Bursaspor en träningsmatch mot Inegölspor, där det blev vinst med 2-1. Mittfältaren Kirita gjorde comeback och han kommer troligen att tas ut till dagens trupp. Sydkoreanen Shin som avstått från några träningar i veckan, är osäker till spel. Nyförvärvet, argentinaren Battala som inte har hunnit göra debut pga problem med spelarlicensen är äntligen klar för spel.

Motsåndarna Ankaragücü storsatsar i år med tanke på att dem fyller 100 år som klubb. Man har värvat Darius Vassel från engelska ligan vilket Bursas försvaret får man se upp med.

Annars är det största samtalsämnet runt klubben angående en möjlig sammanslagning med lokalkonkurrenten Ankaraspor. Klubbarna för diskussioner och man har kommit en hel del på vägen sägs det, hur detta påverkar Ankaragücü spelarna inför dagens match är en fråga för sig. Med tanke på det svåra spelschema som väntar Bursaspor under kommande tre veckor, då man ställs mot Trabzonspor, Fenerbahce och Sivassspor, så är denna match extra viktig för tabelläget.

Matchen startar klockan 20:00 svensk tid och kan följas via radiosändning på Bursaspor TV.  Domare i dagens match är Özgür Yankaya.

Rahmi Ertaban2009-08-22 03:20:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor