Sercan: "Jag vill till England"
Lämnar, lämnar inte, lämnar, lämnar inte....

Sercan: "Jag vill till England"

En av sommarens största rykten på den turkiska marknaden är oneklingen Bursaspors anfallare Sercan Yildirim. Flertalet klubbar har visat intresse och frågan är om han lämnar Bursa innan övergångsfönstret stänger den 31 augusti.

Senaste tiden har det gått mycket rykten kring Bursaspors påläggskalv Sercan Yildirim. 

Under sommarupphållet fick Bursaspor ett officiellt bud på anfallaren från Fenerbahce. Inofficiellt skulle även Galatasaray och Besiktas vara intresserade av 18 åringen som verkar vara på god väg att ta en plats i landslagstruppen. Manchester United och Manchester City har scoutat anfallaren under en längre tid, bla. under sista delen av föregående säsong och landslags matcherna, men dessa två Premier League klubbar har uttryckligen aldrig gått ut med ett officiellt erkännande. 

Under senaste dagarna har Bundesliga-klubben Hoffenheim nämnts och senast skall även spanska Atletico Madrid varit mycket intresserade av Sercans tjänster. Spanjorerna sägs ha haft ögonen på den turkiske anfallaren under senare tid. Hoffenheim sägs även förbereda ett bud på 7 miljoner Euro för anfallaren.

Bursaspors ordförande Ibrahim Yazici har klart och tydligt sagt att Sercan inte är till salu. Trots denna klargörelse har Yazici även sagt att Sercan kan komma lämna klubben om dem fick ett erbjudande som skulle vara för bra att tacka nej till. Sercan har under dem tre spelade omgångarna gjort två mål för Bursaspor. 

Sercan Yildirim har i en intervju sagt att han inte skulle vilja lämna klubben för ett annat lag i turkiska ligan. Men lämnar dörren öppen om klubben väljer att sälja honom. Hans dröm skulle då vara att spela i Premier League. 18-åringen har 4 år kvar på sitt kontrakt med Bursaspor. 

Frågan kvartsår dock, om det skulle vara smart av anfallaren att lämna Bursaspor just nu. Realistiskt så skulle han få nöta bänk hos dessa giganter då dem redan har minst första och andrahands val av anfallare. Risken skulle då vara ganska stor att han inte skulle få den speltid han behöver för sin utveckling. 

Sercan-gate fortsätter... 

Ilker Temocin2009-08-26 21:50:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor