Bursaspor fortsätter att vinna!
Turgay: Matchens gigant mot Denizlispor

Bursaspor fortsätter att vinna!

Försvarsmisstag präglade matchen då Bursaspor gladeligen tog emot tre pinnar mot det alltmer hopplösa Denizlispor. Zapotochnys tå på övertid bäddade för en ny seger och Bursa hänger på i toppen.

Efter kvaluppehållet återupptogs seriespelet med 9:e omgångens första match mellan Denizlispor som gästades av Bursaspor.

Det var mycket snack om att Denizlispor med sina 3 oavgjorda matcher och lika många gjorda mål, skulle få en nytändning mot Bursaspor. Bursa som innan matchen låg på en tredjeplats i serien och var Süper Ligs tredje målfarligaste lag. Denizlispor skulle dessutom vara fulltaliga efter diverse skadeproblem under säsongens tidigare matcher. Saken blev inte mycket bättre när Bursaspor dessutom hade målvakten Ivankov och Sercan Yildirim på skadelistan samtidigt som det andra anfallsvapnet Shin Young Rok flytt landet.

Men då hade man inte räknat med Ertugrul Saglams tredje alternativ Turgay Bahdir, i dem spekulationerna....

Dessutom skulle Bursafansen på något sätt hindras(?) från att resa till Denizli. Biljett priserna hade höjts med ett par hundra procent för bortasektionen och låg på drygt 40 TL. Ett pris som får anses som hutlöst i dagens Turkiet.


Matchsummering:
Matchen började inte bra för Bursaspor del då vi hamnade i ett tidigt underläge i den 13:e minuten. Högerkanten, läs Veli och Ali T,  läckte som ett såll och Angelov överlistade Yavuz Özkan med en snygg skarv i det bortre hörnet. 1-0 verkade stå sig halvleken ut men Denizlispor akilleshäl, som får anses vara målvakten och backlinjen, ville annat. Bursaspor hade tidigare i matchen visat att dem inte tänkte låta Denizli bygga upp ett spel och pressade tveklöst högt upp i motståndarnas planhalva. Deras målvakt Özden hade flertalet gånger fått rensa undan bakåtpassningar i grevens tid och man kände faktiskt att det skulle straffa sig längre fram i matchen.

Vad rätt man hade, då Turgay påpassligt var framme och fick Özden att se ut som omgångens fjant när han knep bollen från en misslyckad "Johan Cruijff-fint" och kunde placera in kvitteringen i öppet mål strax innan pausen. Halvleken slutade 1-1 i en annars så tråkig första 45 minuterna.

I andra halvlek spelade Bursaspor som ett annat lag och fortsatte sin höga press. Det kändes mer och mer som vi var det spelförande laget. I 62:a minuten hände det igen! Bursaspor erövrade bollen från Denizlis backlinje och startade ett anfall som till slut hamnade framför Batalla (fråga mig inte hur) som enkelt kunde bredsida in 1-2 till Bursaspor.



Drygt tio minuter senare slarvar Denzlispors backlinje åter och Turgay har enbart mittbacken Koffi framför sig. Anfallaren slår bollen förbi backen som måste ta en frispark för att förhindra ännu ett öppet mål och domaren mycket riktigt tar upp det röda kortet för frilägesutvisning. Efterförljande frispark slår Batalla i ribban...

Matchen känns ganska avgjord vid detta laget men två minuter efter utvisningen får hemmalagets Roberts en drömmträff och överlistar Yavuz i målet. 2-2 i den 75:e minuten...

Efter målet får Denizlispor mod att forstätta anfalla och i min mening är det ett ganska korkat. Dels står man mot seriens kanske bäst tränade lag Bursaspor, då mer än hälften av deras mål kommit i matchernas sista 15 minuter och dels för att man är en man mindre på plan. 

Bursaspor pressar Denizlispor så in i kaklet dem sista 10 minuterna och får utdelning i absolut sista stund då mittbacken Zapotochny, i en tilltrasslad situtation, kan få till en sista tå på bollen i målgården.

Matchen slutar 2-3 till bortalaget och Bursaspor fortsätter vinna i Süper Lig.



DENİZLİSPOR: 2 - BURSASPOR: 3


Stadion:
Atatürk (Denizli)

Domare:

Bünyamin Gezer

Denizlispor:
Özden, Çağlar, Burak, Koffi, Mehmet, Güray (59' Murat Hacıoğlu), Braga (59' Bangoura), Emin, Roberts, Angelov, Berberoviç (82' Fahri)

Bursaspor:
Yavuz, Ali, Ömer, Zapotocny, Mustafa, Veli (86' Jose), Hüseyin, Ivan (84' Bekir), Volkan (69' Ozan), Batalla, Turgay

Målen:
13' Angelov, 75' Roberts (Denizlispor),
43' Turgay, 62' Batalla, 90+2 Zapatocny (Bursaspor)

Gula kort:
21' Emin (Denizlispor),
66' Volkan, 80' Veli (Bursaspor)

Rött kort:
73' Koffi (Denizlispor)

Ilker Temocin2009-10-18 12:25:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor