Inför: BURSASPOR-BESIKTAS

Inför: BURSASPOR-BESIKTAS

Detta blir ingen vanlig matchrapport. Detta är en hyllning till ett lag som redan bör betraktas som mästare!

För exakt 6 år sedan, närmare bestämt lördagen den 15:e maj 2004 hände det som inte fick hända, Bursaspor åkte trots vinsten på bortaplan över Sakarya ut från Süper Lig. Redan innan den sista matchen kändes det som om staden, livet och för människorna i Bursa att det var något hemskt på gång..... den där mörka dagen den 15: maj 2005.

Sen kom det där ögonblicket. Alla grät på Sakarya stadion, staden Bursa föll i tårar och jag minns mycket väl att jag blev förkrossad, nedbruten och bedrövad över att ha åkt ner till Division 1. Sagan om fotbollslaget Bursa var över. Folk på plats har berättat hjärtskärande berättelser, folk som inte kunde förmå att köra tillbaka till hemstaden efter matchen, som grät vid vägkanten. Den där hemska natten var det dödstyst på Bursas gator. En mångmiljonstad var som en övergiven spökstad…

Den dagen, den sorgen och den besvikelsen kommer jag att aldrig glömma. För den dagen var så hemsk att det närmast kan beskrivas då man kanske förlorar sitt barn, förälder eller någon man älskar så djupt. Idag har det gått sex år. Vi har kommit tillbaka från dödens dal. Vi har lyckats besegra oss själva och klarat av hinder utan dess like. Ikväll skall vi spela för MÄSTARTITELN! Något som vi omöjligen kunde fantiserat om för ett år sedan. Men vet ni vad, vi valde aldrig våra färger för att vinna titlar. Vi ville egentligen inte få vår kärlek besvarad. Vi ville bara älska detta lag, utan några som helst krav tillbaka, inte ens när vi nådde botten.

Men i år har vår käraste besvarat denna omöjliga kärlekshistoria. Söndagen den 16 maj klockan 20:45 kan min älskade Bursaspor stå som mästare i Turkcell Süper Lig 09/10!

Nu har jag märkt en annan ironisk grej, Bursaspor har fått fler fans som har förklarat sin kärlek för klubben. Vi ”gamla” fans sitter i skymundan, på avstånd och följer vår älskade klubb. Även om vi inte är på plats, hörs eller syns mest, så är vi exakt på samma stolsrad och älskar lika djupt som förut.

Besiktas hemma på Bursa Atatürk stadion. Vinst eller förlust och med hänsyn till matchen mellan Fenerbahce-Trabzon så kommer vi att sluta som mästare eller tvåa.

Ikväll kommer Bursaspor med styrelse, tränare och spelare att hyllas av alla som har ett grönvitt hjärta! Oavsett hur denna kväll slutar, så kommer vi att aldrig glömma den glädje, spänning och stolthet som dessa hjältar har givit oss denna säsong. Jag har redan ristat in 09/10 säsongen i mitt stolta hjärta! Bara att dem har givit oss den här mästarkänslan är oslagbar och jag är evigt tacksam för detta. Jag personligen tror fortfarande på att Bursaspor skriver historia denna afton. Men vid ett negativt resultat skall klubben och spelarna vara lika stolta som oss. Dem får inte bli ledsna! ”Ben hakkimi helal etim!” Denna glädje och stolthet räcker för oss, dessa 33 veckor räcker för oss. Vecka 34 är inte längre viktigt, för vi valde verkligen inte vårt Bursaspor för att vinna titlar...

Den 16:e maj 2010, oavsett resultat så kommer vi att gråta. Men denna gång kommer det att vara glädjetårar. Bursa kommer att gråta, dom som är nya fans kommer att gråta, jag kommer att gråta, ni som va i Sakarya 2004 kommer att gråta...För att denna triumf kommer att sjunka in sakta och vi kommer att först efter klockan 20:45 verkligen att fatta vad vi har lyckats med denna säsong. Med raka ryggar och hjärtan fulla av stolthet kommer vi att förstå vad dessa hjältar på plan har uträttat denna fantastiska säsong!
Allah hepinizden razi olsun!

Och en sista sak, hur det än slutar och oavsett utgången av detta spännande avslut på säsongen, så önskar jag att ingen förmörkar eller fördömer utgången på något sätt. Må bästa lag stå som segrare...

O GÜN BUGÜN! 

**********************************************

MATCHINFO: BURSASPOR-BESIKTAS JK 

Plats: Bursa Atatürk stadion 
Start: 16 Maj 2010 - kl.19:00 
Sändning: Lig Tv SPORMAX 
Domare: Cüneyt Cakir

Ilker Temocin2010-05-16 01:20:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor