"Hur vi blev mästare…" DEL 3
Vi hade bestämt oss...

"Hur vi blev mästare…" DEL 3

Vändningen på Inönü och revanschen på Kadiköy, Volkan Sen berättar...

Snacka om märkligt!? Ertugruls Saglams ord ekar fortfarande i mitt huvud. Men innan jag går in i detalj på det, skulle jag vilja nämna en annan sak.

Dagarna innan bortamötet mot Besiktas, fick matchen stora rubriker i media. ”Zapotochnys kommer att ta revansch!” stod det överallt. Detta påverkade oss negativt som lag. Detta kanske gav bra effekt på just Zapo, men som ett lag vi är så kändes det som fokus riktades på andra saker.

Jag spelade nog min sämsta match mot Besiktas. Det kanske berodde på att jag hade skadekänningar innan matchen och byttes rätteligen ut i andra halvlek. Men den kvällen spelade vi som ett lag! Vi hade bestämt oss för att vinna helt enkelt. Trots detta så låg vi under med 2-1, men vi gav aldrig upp. Jag vet inte hur jag ska återspegla den matchen. Vi tog ledningen, helt plötsligt låg vi under med 2-1. Med fyra minuter kvar kvitterade vi genom Ergics fantastiska mål. Många tänkte säkert att vi skulle nöja oss med en poäng den kvällen. Men just då hade Besiktas sänkt garden, vi förstod att detta var ett gyllene tillfälle. Saglam beordrade laget att satsa framåt under dem resterande slutminuterna! Vår seger mål var ett faktum och vem om inte Zapotochny (utlånad från Besiktas) skulle avgöra den! Delar av Inönü stadion applåderade Zapotochny efter målet, detta var nog matchens höjdpunkt. Besiktas gav en Bursasporspelare stående ovationer. Tyvärr så var tidningarnas rubriker lika tråkiga som inför matchen. ”Besiktas och Zapotochny går skiljda vägar…” stod de. Tyvärr är detta vardagsmat i turkisk press idag. Media förvränger, vrider och vänder på saker och ger fel information till befolkningen.

Vinsten mot Besiktas gav oss stor moral. Vi var två poäng bakom ligaledarna och låg på en tredje plats. Vi kryssade mot Ankaragücü och Trabzonspor men hade tur med dem övriga lagens resultat då våra toppkonkurrenter tappade poäng i sina matcher. Borta matchen mot Fenerbahce närmade sig, en match som hela Turkiet pratade om. Minns ni vad Ertugrul Saglam sa efter vår förlust ett par månader tidigare? ”Vi må ha förlorat mot Fenerbahce idag, men detta är inte slutet för det. Vi kan slå dem på deras hemmaplan…”

Dessa meningsfulla ord var inte bortglömda av spelarna. Jag vet inte om det berodde på att vi var för koncentrerade på att vinna matchen, men det hela blev en kontraeffekt och det började riktigt, riktigt illa. Redan efter 20 minuter låg vi under med 2-0 på bortaplan, på Sükrü Saracoglu! Hur skulle detta sluta? Vi skapade knappt en halvchans i första halvlek. Men som en gåva från ovan stack vi upp på en kontring. Planens kortaste spelare, Batalla, nickade in 2-1 målet som gav oss lite andrum. I halvtidpausen förklarade Saglam att matchbilden skulle förändras. ”Dem kommer försöka att bevaka sin ledning. Fener kommer att visa respekt mot oss, gå ut och ge allt i andra halvlek!” sa han.

Han hade rätt!

Fortsättning följer

Ilker Temocin2010-05-22 15:34:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor