2015-10-09 20:45

Nordmakedonien - Ukraina
0 - 2

Slovenien - England: 0-1: Slovenien är utslaget

England besegrade Slovenien men länge fanns hoppet om att Slovenien för första gången någonsin skulle ta sig vidare till åttondelsfinal. Men på tilläggstid, i den 91:a minuten, trycker Landon Donovan in 1-0 för USA mot Algeriet och Slovenien är ute ur VM.

Matchen inleds i ett högt och intensivt tempo och det märks att engelsmännen är ute efter revanch. Som hungriga vargar sätter de hela tiden hög press men slovenerna hanterar situationen bra.

Eter en ganska jämn tillställning slår James Milner i den 23:e minuten ett inlägg som Jermaine Defoe är före Marko Suler på och kan trycka in bollen bakom en nästintill chanslös Handanovic i Slovenien målet.

Efter målet tar England över spelet alltmer. Frank Lampard avlossar kanonen och Handanovic svarar för en kanonräddning och det kunde mycket väl varit 2-0 för England.

England fortsätter att rada upp chanser och Defoe och Gerrard har båda bra chanser men Handanovic fortsätter att storspela och håller Slovenien kvar i matchen. England får också chansen till en bra kontring efter en Slovenien hörna men Brecko hindrar Ronney med en fenomenal glidtackling. Brecko var, efter Handanovic, Sloveniens bästa spelare i matchen.

Andra halvlek fortsätter ungefär som den första slutade. England trycker på men slovenerna spelar uppoffrande.

I de 58:e är Ronney helt fri med Handanovic efter ett instick från Lampard och har all tid i världen på sig men lyckas träffa stolpen och Ronneys måltorka i denna turnering fortsätter således.

Allt eftersom drar sig engelsmännen, efter sant italiensk Capello manér, tillbaka och börjar bevaka sin 1-0 ledning. Något som öppnar för slovenerna och med knappt tjugo minuter kvar av matchen har Slovenien en trippelchans där någon av Novakovic, Dedic och Birsa borde tryckt in kvitteringen.

I slutet på matchen, när det fortfarande står 0-0 mellan USA och Algeriet så avtar Sloveniens offensiv och när matchen är över på Nelson Mandela Bay Stadium tror nog de flesta att Slovenien är vidare med tanke på resultatet i den andra matchen i grupp C. Men på tilläggstid, i den 91:a minuten, så ordnar Landon Donovan segermålet för amerikanerna och Slovenien är slutar därmed trea i gruppen. Givetvis en enorm besvikelse för slovenerna som lett gruppen sen första gruppspelsomgången och kämpat heroiskt turneringen igenom.