Adjö....

Adjö....

Detta blir min farväl till avlidne Ibrahim Yazici och Svenskafans...

När du tillträdde som ny ordförande i Bursaspor, hade klubben redan nått botten. När flera framstående medlemmar lämnat klubben, dök du upp igen. Dina första ord som ny president var "Ljus framtid väntar oss...". Du visade ingen som helst gräns på ledarskap när du nollade klubbens skulder och enade alla medlemmarna. Forna fiender inom klubben, grupperingar och fans slöt upp bakom dig. Du hämtade hit Ertugrul Saglam och tillsammans lovade ni oss ett mästerskap. Du var Generalen som fick oss att tro på det omöjliga, du var ledaren som fick oss att utföra det omöjliga. Du gav oss en titel i historiens största skräll i Turkiska ligan.

Idag dog en bit av mitt Bursaspor-hjärta. Min General hade lämnat sin post. Jag kunde inte för en kort stund prata, tänka eller känna något. Sen kom känslorna, det var som någon i min familj hade lämnat mig. Det finns så mycket mer att säga om denna fantastiska människa, för vad han har gjort för turkiskfotboll och för vad han stod för...

Vila i frid Ibrahim Yazici, Bursaspor kommer aldrig att glömma dig!

Jag har aldrig tagit ett officiellt farväl av Svenskfans, detta blir således min sista artikell på denna sida. Min tidsbrist och faktiska ensamhet på redaktionen har varit en stor anledning till min frånvaro. Jag kommer med detta favoritpoem av Walt Whitman, att ta farväl av gamla vänner på Svenskafans.
För er Svenskafans läsare/medlemmar som jag haft vilda diskussioner med och er som jag aldrig lärt känna vill jag be om en sak, respektera varandra oavsett färger. Vi är alla av kött och blod och med en gemensam nämnare. Kärleken till våra klubbar... Det finns många saker som är tufft i livet, en av dem är att vara en inbiten supporter. Jag kommer alltid att respektera er för att ni är lojala mot färgerna ni älskar.

"O Captain my Captain! our fearful trip is done;
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won;
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring:

But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red,
Where on the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead."


Hakkinizi helal edin! Benim ki helal olsun!

ADJÖ!

Ilker Temocin2013-05-07 22:21:00
Author

Fler artiklar om Bursaspor