Sillysvepet: AIK säljer supertalang för 50 miljoner kronor

Sillysvepet: AIK säljer supertalang för 50 miljoner kronor

Lördagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

MORGONENS UPPGIFTER (10:45)

AIK säljer supertalang för 50 miljoner kronor
18-årige Amar Abdirahman Ahmed har redan representerat AIK vid tio tillfällen i Allsvenskan. Men fler matcher än så ser det inte ut att bli, åtminstone inte för den närkommande tiden. Enligt Sportbladet säljs mttfältaren till Ligue 1-laget Troyes, vilka ägs av City Football Group, för 50 miljoner kronor.
(Sportbladet)

Wesley Fofana är mycket nära Chelsea
Chelsea och Leicester har kommit överens om en övergång av den franska mittbacken Wesley Fofana, i en affär hoppas bli klar under helgen. Övergångssumman sägs bli £75m och Fofana sägs skriva på för Londonklubben till 2028.
(Fabrizio Romano)

€100m och Cristiano Ronaldo för Victor Osimhen?
Cristiano Ronaldos agent Jorge Mendes pushar hårt för en utlåning av Cristiano Ronaldo till Napoli. I media har det florerat rykten om en byteshandel, där Ronaldo går till Napoli och Osimhen till United. Men för det kräver Napoli dessutom 1,2 miljarder kronor.
(Gianluca di Marzio)

Atalanta värvar dansk 19-åring
Serie A-klubben Atalanta är nära att göra klart med den danska U21-landslagsspelaren Rasmus Højlund. Anfallaren lämnade FC Köpenhamn för österrikiska Surm Graz i vintras och gjorde snabbt succé med sex mål på 13 matcher under våren. Nu har han öppnat höstsäsongen med tre mål på fyra matcher.
(Fabrizio Romano)

Wolverhampton i jakt på en anfallare
Wolves tränare Bruno Lage har medgett att klubben är på jakt att förstärka anfallsuppsättningen och ha ett alternativ till Raul Jimenez.
(Sky Sports)

Marcelo kan hamna i Leverkusen
Efter 16 säsonger i Real Madrid lämnade Marcelo klubben i somras. Sedan dess har han ryktats till klubbar som OGC Nice och Monza. Nu kommer dock uppgifter om att Leverkusen tagit kontakt med vänsterbacken och vill lösa en övergång.
(Foot Mercato)

Christian Tello klar för Los Angeles
Den tidigare Barcelona-talangen är klar för MLS-spel i Los Angeles FC. Den numera 31-årige anfallaren har de senaste fem säsongerna spelat i Real Betis.
(Los Angeles City)

Maupay har signerat för Everton
Nu är det klart. Brightons franska anfallare Neal Maupay har flyttat till Liverpool för spel i Everton kommande säsonger.
(Everton)

QPR värvar landslagsback
Den 34-årige backveteranen Leon Balogun förstärker Queens Park Rangers. Balogun spelar landslagsfotboll för Nigeria och kommer närmast från spel i Glasgow Rangers.
(QPR-red)


» LISTA: Tio spelare som kan byta klubb innan transferfönstret stänger

******
Fredagens Sillysvep

SvenskaFans2022-08-27 10:45:00

Fler artiklar om SvenskaFans