Sillysvepet: Girouds dagar över – Ziyech till Arsenal?

Sillysvepet: Girouds dagar över – Ziyech till Arsenal?

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

KVÄLLENS UPPGIFTER (21:40)

Arsenal drar i Ajax Ziyech
Ajax marockanske mittfältare Hakim Ziyech (som är värderad till runt 50 miljoner euro på transfermarknaden) är på Arsenals radar. 
Ziyech har bidragit med sex mål och 12 assist under Ajax säsong så här långt.
(Calciomercato)

Lampard inställd på att Giroud lämnar
Olivier Giroud har det inte så lätt i Chelsea just nu, och mycket tyder på att han är på väg bort från London. Med bara två startmatcher i bagaget den här säsongen, och med endast sex månader kvar på kontraktet, verkar det som om det är dags att packa trunken för fransmannen. Boss Lampard säger det inte rakt ut men antyder att om Giroud hittar något vettigt alternativ framöver så kommer han inte att sätta sig på tvären.
(Sky Sports)

Jon Dahl Tomasson tar över rodret efter Rösler
Så blev det klart till sist: dansken Jon Dahl Tomasson tar över som huvudtränare efter Uwe Rösler i Malmö FF. Tidigare under söndagen höll MFF en presskonferens där Tomasson bland annat sade: ”Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden.”
(MFF:s officella hemsida)

Onyekuru och Galatasaray fortsätter ihop
Galatasaray har kommit överens om förlänga lånet av Monacos Henry Onyekuru säsongen ut. Onyekuru anslöt till Monaco från Everton i augusti 2019, men har haft svårt att slå sig in i truppen sedan sin ankomst. Under sin tid i Turkiet har det gått lite bättre, och nu får han chansen att fortsätta på samma spår.
(Sky Sports

Andy King och Rangers skiljs åt
Rangers förlänger inte låneavtalet med Leicesters Andy King som därmed vänder tillbaka till England efter ett halvår i Skottland. King hann med fem matcher i Rangers ställ, men nu får han rikta in sig på en fortsättning i Leicester.
(Sky Sports) 

MORGONENS UPPGIFTER (09:10)


Chelsea villiga att sälja vänsterbackar…
Både Emerson Palmieri och Marcos Alonso har ryktats bort från Chelsea nu i januari. Enligt Calciomercato ser Chelsea inga problem med att låta de båda vänsterbackarna lämna.
(Calciomercato)

… för att värva David Alaba?
Frank Lampard ryktas öppna plånboken för att köpa in den österrikiske yttern David Alaba från Bayern München. 27-åringen förväntas kosta minst 60 miljoner pund att lösa ut från sitt kontrakt i januari.
(Daily Mail)

”Allt kan hända i januari”
Wolverhamptons manager Nuno Espirito Santo sa, efter 0-0 mot Manchester United igår, att ”allt kan hända i januari” på frågan om Raúl Jiménez är på väg bort från klubben. Mexikanen ryktades igår kväll till just Manchester United. Nuno hoppas dock att anfallaren stannar.
(Goal)

Bundesliga-klubbar vill ha Gibson
Burnley-försvararen Ben Gibson har inte lyckats etablera sig i Sean Dyches försvarslinje sedan ankomsten till klubben 2018. Både FC Köln och Eintracht Frankfurt har nu visat sitt intresse för att låna 26-åringen fram till sommaren.
(Daily Mail)

Real Madrid överens med Reinier
Den 19:e januari fyller Reinier Jesus, till vardags i brasilianska Flamengo, 18 år. Då kommer också Real Madrid att presentera sitt senaste nyförvärv. Den nuvarande 17-åringen uppges nämligen vara klar för Los Blancos och kommer att kosta omkring 30 miljoner euro.
(Marca)

”Pogba lämnar om man får Martínez”
Manchester United är redo att låta Paul Pogba lämna Manchester United för intressenterna Inter. Detta förutsätter emellertid att Inter är redo att låta Lautaro Martínez gå till Old Trafford. Frågan är bara om Inter är redo att göra ett sådant spelarbyte.
(Mirror)

West Ham utmanar storklubbarna
Många storklubbar har det senaste året försökt att värva Napolis stjärna Kalidou Koulibaly. Den senegalesiske mittbacken kopplas nu, oväntat, ihop med West Ham. The Hammers får dock räkna med att minst betala 70 miljoner pund för Koulibaly.
(Daily Express)

Adebayor tillbaka i Premier League?
Sedan en månad tillbaka är Emmanuel Adebayor kontraktslös sedan han lämnat turkiska Kayserispor. 35-åringen kan dock ha hittat en ny klubbadress i form av Aston Villa. Den tidigare Arsenal- och Manchester City-spelaren skulle alltså i sådana fall ansluta gratis.
(Mirror)

Bordeaux jagar Reims-anfallare
Från champagne till rödvin? Det kan bli verklighet för Stade de Reims-anfallaren Remi Oudin som kopplats ihop med Bordeaux. 23-åringen har tidigare kopplats ihop med Bordeaux.
(Le10Sport)

Everton vill låna James Rodríguez
Carlo Ancelottis Everton hoppas att Real Madrid ska tillåta colombianen James Rodríguez att lämna på lån i januarifönstret. 28-åringen har fått begränsat med speltid i den spanska huvudstaden och Everton, som jagar högre tabellpositioner, vill förstärka truppen.
(Mirror)

United erbjuder Lingard för Maddison
Efter att ha värvat Harry Maguire från Leicester gör Manchester United nu ett försök att också locka till sig James Maddison från Brendan Rodgers lag. United uppges vilja erbjuda Jesse Lingard plus pengar för att Maddison ska lockas över till Old Trafford.
(Mirror)

Salétros framtid är oviss
Till Fotbollskanalen säger Anton Salétros att han fått en del bud att lämna ryska Rostov. Under 2019 var mittfältaren utlånad till AIK och han utesluter inte en fortsättning i klubben.
(Fotbollskanalen)

Getafe intresserad av Real-spelare
Getafes president Àngel Torres sa, efter matchen mot Real Madrid, att klubben hört av sig till Real om att få låna Brahim Díaz fram till sommaren. Den 20-årige mittfältaren har inte lyckats ta en ordinarie plats i Real Madrid ännu.
(Marca)

Bournemouth släpper inte Begovic
Aston Villa och West Ham har båda visat intresse för Bournemouths andremålvakt Asmir Begovic. Bosniern har nyligen återvänt efter att ha varit utlånad till azerbajdzjanska Qarabag men Bournemouth vill inte släppa 32-åringen en gång till.
(Daily Star)

***

Lördagens Sillysvep
SvenskaFans Silly Season-sida
Datum för alla transferfönster

svenskafans.com2020-01-05 21:37:00

Fler artiklar om SvenskaFans