Ali Koç vald till ny president

Ali Koç vald till ny president

I ett historiskt val den 3 juni 2018, valdes publikfavoriten Ali Koç till Fenerbahçes 37 president.

Fenerbahçe har länge varit delat mellan styrelsen och fansen. Missnöje med uteblivna titlar, vissa fangrupper som bannats från arenan och en infekterad relation mellan hela övriga Turkiet ledde till att detta val kom att bli historiskt.

Aziz Yildirim valdes 1998 till Fenerbahçes president med en röst mot kandidaten Vefa Küçük och har sedan dess lett Fenerbahçe vid rodret genom vått och torrt. Aziz Yildirim var och är en viktig faktor till hela fotbollstokiga Turkiets utveckling genom att framförallt bygga om klubbens arena till den modernaste vid byggåren 2002-2003 och sedan dess även infört andra drivande projekt som Fenerbahçe TV och Fenercell (telefonabonnemang). Den drivkraften inom honom ledde till att övriga klubbar var tvungna att hänga med i utvecklingen för att hålla sig a jour och idag är alla dessa saker Aziz Yildirim drev igenom standardiserat.

Bortkastade miljoner på usla transfers där man endast försökt rädda säsongen, uteblivna titlar, uteblivna framgångar och en allt mer växande klyfta mellan Aziz Yildirim och miljoner med Fenerbahçefans ledde till att kandidaten Ali Koç med sina framtidsvisioner, blev en dröm vi länge inte har vågat se. Den 3 juni 2018 genomfördes valet på arenan där endast kongressmedlemmar får rösta. Resultaten var hisnande. En total dominans av Ali Koç, som kommer från Turkiets rikaste familj med en MBA från Harvard Business School, krossade Aziz Yildirims drömmar om att återstå som president och gav miljoner med fans nya drömmar som nästan går att ta på.

Av totalt 20 736 giltiga röstar plockade Ali Koç hem 16 092 röster och kunde därmed titulera sig till Fenerbahçes 37 president. "Var beredda på att vara lyckliga och stolta!", var hans första ord som ny president.

 

Harun Budak2018-06-14 08:32:00
Author

Fler artiklar om Fenerbahce