Årets Elva i STSL!

Den turkiska ligan är över och efter en rad landslagsmatcher och endast ett par dagar kvar till EM så har vi här på Turkiet-redaktionen tagit ut Årets Elva i Super Lig. Spelarna är listade i en 4-4-2 formation och vi lägger även till 5 ”avbytare” till elvan.

Målvakt

Fernando Muslera (Galatasaray) – Målvakten köptes under sommaren från Lazio och visade genast upp sig som en av lagets viktigaste spelare efter fantastiska räddningar i viktiga matcher och främst under derbyn. Muslera förtjänar väl titeln som årets målvakt och en av de viktigaste delarna i ligaguldet för Galatasaray.

Försvar

Emmanuel Eboue (Galatasaray) – Ivorianen som efter en lång tid i Arsenal anlände till Istanbul hade även inga problem i att anpassa sig till laget. Lagets tidigare högerback Sabri Sarioglu fick det betydligt svårare att komma med i första elvan och under tiden då Eboue spelade i det Afrikanska mästerskapet märkes det klart och tydligt vilken viktig del han hade i Galatasarays försvar.

Egemen Korkmaz (Besiktas) – Gladiatorn som han kallas skrev på för Besiktas strax efter den förra säsongen hade slutat och lämnade sin gamla klubb Trabzonspor. Han slog sig genast in i laget och blev en publikfavorit, hans prestationer gav honom en given plats i landslaget samt rubriker i Europa bl.a. efter hans segermål mot Dinamo Kiev i EL som var vital i att Besiktas tog sig vidare i gruppen.

Semih Kaya (Galatasaray) – Turkiet fann i år en ny mittbackstalang då den blott 21-åriga spelaren efter att Servet Cetin skadat sig tog sin plats i försvaret och bildade ihop med Ujfalusi ligans kanske bästa mittbackspar. Hans prestationer tog honom även vidare till landslagsspel.

Reto Ziegler (Fenerbahce) – På lån från Juventus men hans tårar efter förlusten mot Galatasaray visade hur mycket Ziegler hade blivit en del av Fenerbahce. En tuff roll att axla efter att André Santos gått till Arsenal men schweizaren lyckades gott och väl slå igenom som ligans bästa vänsterback.

Mittfält

Manuel Fernandes (Besiktas) – Med nio assist blev han Besiktas assistkung och även ligans efter Selcuk Inan. Efter att han under början av säsongen inte ens blev uttagen i truppen hela sju matcher i rad så fick Fernandes slutligen chansen mot slutet av år 2011. Hans slog sig genom så starkt att han blev överlägset Besiktas bästa. Hans framspelningar i Super Lig och i EL skapade rubriker och var han överlag bland ligans bästa spelare.

Selcuk Inan (Galatasaray) – Ihop med Burak Yilmaz är Selcuk Inan enligt mig Årets Spelare. Assistkung i ligan och den kanske viktigaste spelaren för Galatasaray speciellt under Play-Off. Hans framspelningar, frisparkar, hörnor, straffar och mycket mer var genom hela året fotbollsgodis åt fotbollsälskare.

Felipe Melo (Galatasaray) – Brasilianaren lånades från Juventus och trots att han hade problemfulla år i Italien så blev han genast en publikfavorit i Galatasaray. Hans kämpaglöd och brytningar var bara lite av det Melo bjöd på under hela säsongen. Han var mittfältets ånglok och bland de viktigaste namnen i Galatasarays ligaguld.

Miroslav Stoch (Fenerbahce) – Om Fenerbahce skulle vunnit ligan så skulle vi kanske krönat Stoch som en av de viktigaste eller kanske det viktigaste namnet. Slovaken bjöd på bland de senaste årens snyggaste mål och hans kvickhet och beslutsamhet var något som ställde till det för flera lag. Stoch var garanterat Feners mest utstickande spelare denna säsong.

Anfall

Johan Elmander (Galatasaray) – Statistiskt sett gjorde Elmander 12 mål, det låter ganska dåligt bredvid exempelvis Burak Yilmaz 33 mål men Elmander gjorde så mycket mer än mål. Hans kämpaglöd och hans vilja pushade fram laget i flera matcher och efter alla möjliga olika saker Elmander gjorde så bjöd han även på enormt viktiga mål då han lyckades göra mål mot alla storlag i ligan. Elmander blev en publikfavorit och med den kämpaglöd han har är det svårt att även som motståndare inte hylla Elmander.

Burak Yilmaz (Trabzonspor) – Målkungen och kanske årets spelare. Han bjöd på hela 33 mål och skrev historia som Trabzonspor bästa målskytt under en säsong någonsin. Hans avslut, snabbhet och beslutsamhet var väldigt imponerande under hela säsongen och även i landslaget har han blivit given. Efter denna säsong har flera viktiga lag i Europa fått upp ögonen för Burak och han förtjänar definitivt denna uppmärksamhet.

Avbytare

Volkan Demirel (Fenerbahce)

Tomas Ujfalusi (Galatasaray)

Alex de Souza (Fenerbahce)

Pierre Webo (Istanbul BB)

Tomas Sivok (Besiktas)

Kommentera gärna och skriv eran egna elva nere!

Okay Karan - BesiktasJK__95okay.karan@gmail.com2012-06-07 00:08:02
Author

Fler artiklar om Turkiet