Årets elva! - Super Lig 2013-14

Årets elva! - Super Lig 2013-14

Efter ännu en avslutad säsong i den turkiska ligan så var det dags för oss här på Turkiska Fans att presentera vår "Årets elva". Denna säsongs upplaga har arbetats fram av Harun Budak (Fenerbahce-Red), Illian Dossev (Galatasaray-Red) och Okay Karan (Besiktas-Red).

Målvakt

Onur Kivrak (Trabzonspor) - Ända sedan den kontroversiella säsongen 2010-11 har Trabzonspor haft det svårt att bygga upp ett lika starkt lag, och trots att centrala spelare som Egemen Korkmaz, Selcuk Inan och Burak Yilmaz lämnat så står Onur Kivrak kvar som målvakt. Detta trots stort intresse från både inhemska och utländska storklubbar. Denna säsong stod Kivrak ut som en av ligans bästa spelare och med 14 hållna nollor förtjänar han titeln som årets målvakt.'

Försvarare

Gökhan Gönul (Fenerbahce) - Likt förra säsongen så slår sig Gökhan Gönul även denna säsong in i Årets elva. Bland Fenerbahces mest gynsamma värvningar på senare tid, Gönul har de senaste 7 åren varit Fenerbahces och landslagets givna högerback, i år ledde han även sitt lag till ett ligaguld.

Bruno Alves (Fenerbahce) - Den portugisiske veteranen hade en svår start i Fenerbahce då han åkte på ett rött kort i Super Cup mötet mot Galatasaray. Med tiden visade sig dock Alves bli en av lagets viktigaste försvarskuggar. Spelarens styrka, ledaregenskaper och erfarenhet var central i Fenerbahces ligavinnande försvar.

Semih Kaya (Galatasaray) - För tredje året i rad är Galatasarays Semih Kaya med i denna elva. Bland Turkiets mest åtrovärda spelare som med sitt spel men även sin personlighet blivit en nationellt uppskattad spelare. Efter viktiga prestationer i både ligan och i Champions League så förtjänar Semih Kaya för tredje året i rad en plats i Årets elva.

Caner Erkin (Fenerbahce) - Årets kanske mest utstickande spelare blev den omskolade vänsteryttern Caner Erkin som med sina prestationer som vänsterback i år har ryktats till flera storklubbar i Europa. Med 14 assist blev Erkin även ligans assistkung och hans offensiva löpningar, frisparkar, hörnor och inlägg gjorde honom till bland årets farligaste spelare.

Mittfältare

Olcan Adin (Trabzonspor) - Ännu en av ligans mest utstickande spelare. Olcan Adin blev ihop med målvakten Onur Kivrak Trabzonspors viktigaste spelare. Med 15 mål och 15 assist på 48 matcher denna säsong så har Olcan hamnat på radarn av Turkiets tre stora, och spelaren har ännu en gång visat sig vara bland ligans bästa kantspelare.

Felipe Melo (Galatasaray) - Galatasaray fansen blev djupt besvikna när Felipe Melo inte togs ut till Brasiliens VM-trupp, något som många turkiska sportexperter såg som förtjänt av Melo. Brassen har denna säsong haft sitt kanske bästa år sedan tiderna i Florens med centrala prestationer i ligaspel och europaspel. Även om det inte blir ett VM för Melo, så var han denna säsong den mest säkrade spelaren i årets mittfält.

Wesley Sneijder (Galatasaray) - Den holländska maestron inledde sin tid i Galatasaray lite svajande, men mot slutet av denna säsong stod han som bland lagets mest formstarka spelare. Med 17 mål och 9 assist på 42 matcher denna säsong lyckades Sneijder lämna bakom en stark säsong i Galatasaray-tröjan inför VM 2014.

Mehmet Topal (Fenerbahce) - Den turkiske defensiva mittfältaren visade redan i sin första säsong i Fenerbahce att hans två år i Valencia utvecklat honom markant. Denna säsong skulle dock stå ut som bland de bästa säsongerna i spelarens karriär. En given och central spelare hos ligamästarna är även given i Årets elva.

Oguzhan Özyakup (Besiktas) - Redan förra året lyckades den då 20-årige debutanten Özyakup slå sig in i Årets elva. Det var dock denna säsong som den unge mittfältaren fullt axlade ledarrollen som spelfördelare i Besiktas mittfält. Özyakup har visat på en stark utveckling sedan han värvades från Arsenals ungdomslag, en av Turkiets viktiga talanger har även denna säsong imponerat.

Anfallare

Aatif Chahechouhe (Sivasspor) - Mannen med det överdrivet svårstavade namnet. Sivasspors marockanska anfallare skolades denna säsong om från vänsterytter till forward av sin tränare vid namn Roberto Carlos. Aatifs 17 mål och 10 assist på 34 ligamatcher gjorde honom till den turkiska ligans målkung och en central figur i Sivasspors kvalificering till Europa League-kval.

Avbytare

Tolga Zengin (Besiktas)

Jimmy Durmaz (Genclerbirligi)

Cicinho (Sivasspor)

Gökhan Töre (Besiktas)

Alper Potuk (Fenerbahce)

Okay Karanokay.karan@gmail.com2014-05-23 20:43:00
Author

Fler artiklar om Turkiet