Sillysvepet: Arsenal hoppas på N'golo Kanté – Foden erbjuden en sanslös lön

Sillysvepet: Arsenal hoppas på N'golo Kanté – Foden erbjuden en sanslös lön

Söndagens Silly Season-nyheter sammanfattas.

AFTONENS UPPGIFTER (20:30)

Arsenal hoppas kunna värva N'Golo Kanté
Sommarens kanske sjukaste rykte. Arsenal är i behov av en defensiv mittfältare och hoppas på att Chelsea vill casha in på N'Golo Kanté, vars kontrakt går ut nästa år.
(Daily Star)

Bajen säljer Selmani och köper Tankovic?
Hammarby jobbar jättehårt för att få hem Muamer Tankovic från Grekland, samtidigt som det ser ut som att Selmani gjort sitt i Stockholm.
(Sportbladet)

KLART: Ajdin Zeljkovic presenterad av IFK Värnamo
Jättebomben i svensk fotboll är nu bekräftad. IFK Värnamo köper Örgrytes Ajdin Zeljkovic för 5mkr.
(IFK Värnamo)

Alla toppklubbar vill värva Evertons supertalang
Emilio Lawrence, 16, kommer lämna Everton i sommar. Alla engelska topp sex-klubbar vill värva talangen, där City ska vara i förarsätet.
(Fabrizio Romano)

Middlesborough vill värva Henry
Venezia-anfallaren Thomas Henry ska vara på Middlesborough önskelista, och ett bud på €9m har lagts.
(Sky Sports)

Lazio värvar Granadamålvakt
Luis Maximiano kommer säljas från Granada för €10m till Lazio, med läkarundersökning nästa vecka.
(Gazzetta dello Sport)

Phil Foden nära att skriva på långtidskontrakt med City
Foden ska ha blivit erbjuden kontraktsförlängning av Man City som lockar med närmare 2,5 miljoner kronor – i veckan.
(Daily Mail)
 
IFK Norrköping värvar från Real Madrid
Den isländske A-landslagsmannen Andri Lucas Gudjohnsen är detaljer ifrån IFK Norrköping. Han tillhör för närvarande Real Madrids reservlag.
(Sportexpressen)

Harry Kane stannar i Tottenham...
Kane var flyttvillig ifjol, men trots det ska han ingenstans i sommar, då Tottenham vägrar, erfar Fabrizio Romano.
(Fabrizio Romano)

...eller?
Tyska tidningar slår på stort att Bayern München har fokus på Harry Kane.
(Bild)

Sergio Busquets till MLS?
Flera MLS-klubbar vill värva Busquets i sommar, men Fabrizio Romano tror att det kan bli av först efter säsongen.
(Fabrizio Romano)

Manchester City utmanar om Jules Koundé
Sevillabacken Koundé har ryktats till Chelsea hela sommaren. Nu kommer uppgifter om att City vill ersätta Nathan Aké med just Koundé.
(Mundo Deportivo)


EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (14:15)

Zeljkovic detaljer ifrån Värnamo
Örgrytes 24-årige skyttekung ska vara på väg till allsvenskan och nykomlingen Värnamo. Det hela väntas bli officiellt inom kort.
(Sportbladet) 

Officiellt: Richards klar för Nottingham
Den engelska vänsterbacken lämnar Bayern München och återvänder till sitt hemland. 24-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt med Forest.
(Nottingham Forest) 

PSG spanar i Nice
Nice franske U21-landslagsman Khephren Thuram kan vara ett namn för PSG, då det är osäkert vad som händer med flera av klubbens mittfältare i sommar.
(L’Equipe) 

Mbabu överens med Fulham
Enligt tysk media är det klart att nykomlingen Fulham värvar Wolfsburgs ytterback Kevin Mbabu för drygt 60 miljoner kronor.
(Kicker) 

Azpilicueta snart i Barcelona?
Spanjoren ska ha fått klartecken från katalanerna om att de vill värva honom, men än finns det inget konkret bud och inga avancerade förhandlingar mellan klubbarna ska pågå.
(Fabrizio Romano) 

Officiellt: Vagic klar för Hammarby


United i förarsätet kring Martinez
Blir det Manchester United eller Arsenal för Ajax-försvararen Lisandro Martinez? Ska man tro GiveMeSport ligger United just nu närmast argentinarens signatur. 24-åringen ska föredra att återförenas med sin gamle tränare Erik ten Hag.
(GiveMeSport) 

Torreira kan stanna i Arsenal
Uruguayanen har sedan tidigare gått ut med att han vill lämna London. Efter att ha blivit uttagen i klubbens försäsongstrupp är det inte en omöjlighet att mittfältaren blir kvar i Arsenal för att kämpa om en plats.  
(90min) 

Danjuma nobbar West Ham
Trots intresse från ett flertal PL-klubbar där West Ham ska ha legat närmast, har 25-åringen bestämt sig för att stanna i Villarreal. Anledningen ska vara att han känner sig säker på sin plats i laget och behöver garanterad speltid för att kunna ta en plats i Hollands VM-trupp.
(Daily Mail) 

Trincao till Sporting Lissabon
Allt tyder på att 22-åringen lämnar Barcelona för spel i den portugisiska ligan. Barca får omkring 10 miljoner euro för yttermittfältaren och kontraktet med Sporting sträcker sig till 2027. En återköpsklausul ska också ha bakats in i dealen.  
(Nicolo Schira) 

Real vill dumpa trio
Asensio, Dani Ceballos och Mariano Diaz är tre spelare som marängerna hoppas kunna göra sig av med innan den nya säsongen tar fart. Asensio har sedan tidigare dragit till sig intresse från ett flertal PL-klubbar medan det just nu inte finns något konkret kring Ceballos och Diaz.
(90min) 

Helsingborg värvar brasse
Skåningarna som så här långt haft en tuff säsong i allsvenskan ser ut att förstärka truppen. Det handlar om mittfältaren Diego Fumaca som under en tid provspelat med klubben.
(Fotbollskanalen) 

MORGONENS UPPGIFTER (09:30) 

Pjanic lämnar Barcelona?
Bosniern har inte haft någon vidare lycka i den spanska storklubben och ser nu ut att vara på väg bort. 32 åringen verkar inte ingå i Xavis planer inför nästa säsong och en möjlig destination kan vara Sporting Lissabon som överväger att lägga ett bud.
(AS) 

Williams genomför läkarundersökning hos Forest
Liverpools högerback ska genomföra den obligatoriska läkarundersökningen med PL-nykomlingen under söndagen. Om allt går väl flyttar 21-åringen till Nottingham permanent för en summa på omkring 16 miljoner pund.
(Sky Sports) 

Augustinsson på väg bort från Sevilla
Chelsea och City överens om Sterling
Det börjar närma sig när det gäller Raheem Sterlings övergång från Chelsea till Man City. Enligt BBC ska klubbarna nu vara överens om en övergångssumma för den engelske landslagsmannen.
(BBC) 

de Jong vill inte till Manchester United
En av sommarens stora snackisar kan ha fått sig ett abrupt slut. Huvudpersonen själv har nu gått ut och meddelat att han inte vill spela för Erik ten Hags lag på grund av flera sportsliga och personliga orsaker. Holländaren är fast inställd på att stanna i Barcelona.
(Sport) 

Officiellt: Aribo klar för Southampton
Den 25-årige mittfältaren lämnar Skottland och Rangers för att testa lyckan i Premier League. Den nigerianske landslagsmannen har kritat på ett fyraårskontrakt med The Saints.
(Southampton) 

…Och visar intresse för Dembélé?
Lyons franske anfallare ska vara av intresse för Southampton men tros bli svår för Premier League-klubben att landa. Mest troligt är att 25-åringen lämnar gratis när kontraktet med Lyon går ut nästa sommar.  
(Get French Football News) 

Newcastle inställda på Asensio
Skatorna ska vara så pass intresserade av Real Madrid-mittfältaren att ett bud på 25 miljoner euro redan ligger på bordet.
(Fichajes) 

City kräver £41m för Aké
Chelsea ska vara sugna på att plocka in ytterligare en spelare från sin rival. Försvararen sägs redan ha kommit överens med Londonklubben om de personliga villkoren men ännu återstår det för klubbarna att komma överens.
(Fabrizio Romano) 

Ännu inga bud på Cucurella
Brightons VD har gått ut och meddelat att inga bud har kommit på klubbens spanske ytterback Marc Cucurella som under sommaren främst har ryktats till Manchester City.
(Sky Sports)

Arsenal på mittfältsjakt
Londonklubben ska överväga att lägga ett bud på Lyons Lucas Paqueta som ryktas vilja lämna Frankrike. The Gunners ska även visa intresse för Milans Ismael Bennacer.
(90 min) 

Manchester United hör sig för om Paredes
Den 28-årige mittfältaren kan vara på väg bort från Paris. De röda djävlarna ser över möjligheten att plocka in argentinaren och PSG sägs kräva omkring 35 miljoner euro för att inleda samtal med engelsmännen.
(Get French Football News)    

*** *** ***

(Lördagens Sillysvep) 

Svenskafans.com2022-07-10 20:30:00

Fler artiklar om SvenskaFans