Maksimir, 2023-05-28 19:15

Dinamo Zagreb - Gorica

Avskedshelgen för HNL

Avskedshelgen för HNL

Ridån går ner för sista gången den här säsongen. Det allra viktigaste för oss blåa, är att det är känt sedan tidigare vilka som är mästare!

Och det skall firas på stadion Maksimir. Med all rätt och hela landet ska se på seklets bästa fotbollsklubb i Kroatien lyfta 24:e ligatiteln sedan landets självständighet. Outstanding eller vad ska man säga? Sedan Rijeka bröt Dinamos ligasvit säsong 2016/2017, så har Dinamo nu radap upp sex raka ligasegrar.


 




Den här gången har det hela startat med supercup matchen där man vann titeln efter straffsparksläggning. Följt upp av Champions League kvalet som till slut gav tuffa gruppspelet med Chelsea, Milan och Salzburg.

Inhemska ligan besegrade blått samtliga konkurrenter (Hajduk, Osijek och Rijeka) och redan tidigt på säsongen var det som en solklar himmel, att Dinamo skulle lyfta bucklan i maj. Det hela bekräftades i början av april efter att Biscan tog över som tränare.

Nu gissar jag hejvilt på startuppställningen. Dock så håller jag tummarna för att Biscan ska ge chansen till Rukavina, Topic och målvakten Nevistic. Men något säger mig att man vill ge en sista avskedsmatch för Livakovic, Sutalo och Petkovic som är på väg utomlands, och en som inte fått förlängt med klubben: veteranen Catherine.

Livakovic MV – Moharrami HB, Perkovic VB, Sutalo MB, KT.Catherine MB – Bulat, Ljubicic, Baturina – Ivanusec, Topic, Petkovic

//

HNK Gorica
Bortalaget behöver inte darra inför sista omgången eftersom de säkrade ligakontraktet i föregående omgång. Men all ära för tränaren Zeljko Sopic som lyfte spelarna ur askan.

Hade Gorica spelat i början av säsongen som idag, hade vi klart sett klubben slåss om topp fyra placeringar i ligan. Kanske är det en hint inför nästa säsong.

Däremot har Dinamo och Gorica spelat tre gången den här säsongen och det har sett jämnt ut i samtliga matcher. Första mötet spelades i september och Dinamo vann med 1-0 tack vare mål på tilläggstid ut av Orsic. Resterande inbördes matcher slutade oavgjort med resultaten 0-0 och 1-1.

Datum: 28 maj söndag
Tid: 19:15
Plats: stadion Maksimir
Tips: 3-2 (Petkovic, Baturina, Ivanusec)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-05-26 15:03:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!