2019-08-18 16:45

AZ - FC Groningen
0 - 0

AZ - Groningen 0-0: Mållös drabbning
Sugawara byttes in mot Ouwejan. Han har belönats med att bli uttagen i Japans U21-landslag. Foto: Bildbyrån / Toon Dompeling

AZ - Groningen 0-0: Mållös drabbning

Dumt att säga att det börjar bli tjatigt, men ännu en hållen nolla för AZ, sjunde på raken sett till tävlingsmatcher ! Tyvärr blev det inga mål framåt och AZ har som många andra lag i ligan, 7 poäng efter tre spelade omgångar.

Det var tal om att Vlaar och Wuytens inte skulle komma till spel och så blev det. In i mittförsvaret kom istället Hatzidiakos, samt Koopmeiners som tog ett steg ner till mittbacksplatsen. Hans plats i mitten togs av Jordy Clasie som fick 63 minuter på planen innan Joris Kramer byttes in och debuterade i seriesammanhang. Joris är en vänsterfotad mittback, så det innebar att även i denna match blev det ett positionsbyte för lagkapten Teun Koopmeiners som tog plats på mitten.

FC Groningens Ritsu Doan satt på läktaren, vilket var tur på ett sätt. Vet faktiskt inte varför han inte var med…. Talas om en övergång till PSV.

Det var Groningen som fick de första farliga lägena i matchen. Det börjar med en frispark strax utanför straffområdet som Ajdin Hrustic slog precis över målet. Bizot var med bra och hade koll på bollen. Nästa läge fick Amir Absalem som nickar bollen utanför efter en hörna slagen från vänster. Det tredje läget som Groningen får börjar med att Bizot rullar ut bollen till Wijndal som passar vidare till en mötande Idrissi. Han lyckas dock slå bollen tillbaks i banan till en fri Kaj Sierhuis och en kontring sätter igång. Det hade kunnat bli avblåst för offside, men Koopmeiners var så långt ner i banan så det blev inget av det. Hatzidiakos kom till undsättning och blockerade skottet från Sierhuis, ut till hörna.

Amir Absalem och Jonas Svensson skulle nicka ihop efter halvtimmen spelad. Omplåstring modell Tomas Brolin för Abaslem, medans Svensson klarade sig från bandagering.

Idrissi skulle få till tre avslut i första halvleken, men det blev inte bättre än att han skjuter utanför två av gångerna och det sista som sker innan vilan är att han får ett skott blockerat. Han såg inte lika alert ut idag som tidigare matcher, smått frustrerad, men förhoppningsvis var det bara tillfälligt. Ett luftskott vid ett bra läge framför mål med 10 minuter kvar hade gärna fått ett bättre slut.
 
I den andra halvleken skulle Absalem vara fortsatt aktiv och skjuta från distans ett par gånger. Han skulle även komma att fälla Midtsjø i straffområdet, men ingen åtgärd då han var på bollen först.

Med ca 20 minuter kvar skulle Mohamed El Hankouri i Groningen få deras bästa läge i andra halvlek men skottet placerar han utanför.

Båda målvakterna fick hålla nollan och jag sa i inför artikeln att målvakten och lagkaptenen Padt skulle bli viktig för Groningen. Han visade sig vara det, viktig, men han är ju inte lagkapten längre kom jag på när matchen skulle starta. Han ställde till det lite förra säsongen kan man säga…

Härnäst väntar spel mot Royal Antwerpen i sista kvalomgången av Europa League. Matchen spelas ”hemma” på De Grolsch Veste i Enschede - FC Twentes hemmaplan.

Andreas__Adde__2019-08-19 13:57:00
Author

Fler artiklar om AZ