AZ: Mittfältare och anfallare
Calvin Stengs, en av alla egna produkter i truppen.

AZ: Mittfältare och anfallare

Nu är truppen påfylld med mittfältare och anfallare. För er som saknar Guus Til i truppen så stämmer det. Han kommer att lämna AZ för spel med Spartak Moskva, tyvärr...

Vilka kommer att få spela på mittfältet och i anfallet?

På det centrala mittfältet kommer, från höger, Fredrik Midtsjø, nye Jordy Clasie och Teun Koopmeiners hålla till. Frågan är dock om Clasie får starta på söndag då han inte spelat mer än i en träningsmatch och drygt 25 min senast mot Häcken. Hade Til varit kvar hade han startat i mitten och då hade klubben kanske inte värvat Clasie? Jonas Svensson har spelat på mittfältet tidigare och det kan innebära att Sugawara får starta på söndag, om inte Hatzidiakos ännu en gång får vikariera till höger i backlinjen som han gjorde mot Häcken.

Trion längst fram kommer att, från höger, bestå av Idrissi, Boadu och Stengs. Gudmundsson är med och slåss om speltid där framme på någon av ytterpositionerna. Druijf är nog förste spelare att bytas in mot Boadu, men det kan även bli Johnsen om man jagar poäng och vill slå in bollen långt i straffområdet. Just Druijf och Johnsen har spelat ihop på försäsongen och när AZ spelat 4-4-2 i seriespel, vilket man gjort under två säsonger så har man även vunnit ligan!

Spelare som jagar speltid är Helmer, Vejinovic. Vi ska inte bli förvånade om någon spelare i Jong AZ plockas upp under säsongen och till nästa säsong tar plats i A-truppen. Mot Häcken var 7(!) spelare i startelvan egna produkter och på bänken återfanns tre från de egna leden.

Hup AZ!

Andreas__Adde__2019-08-02 15:20:21
Author

Fler artiklar om AZ