Ballkani - Dinamo 2-0: Pinsamt!

Ballkani - Dinamo 2-0: Pinsamt!

Matchen mot mästarna från Kosovo hamnar på svarta listan över alla trasiga insatser, oproffsiga inställningar och katastrofala misstag i försvaret.

FC Ballkani – Dinamo Zagreb = 2-0 (1-0)
Kryeziu 44’ 1-0, Hamidi 83’ 2-0.

Förlusten mot Hajduk svider fortfarande, kvällens förlust mot Ballkani gjorde ont. Är det här maximum vad detta Dinamo klarar av? Då kan man säga att vi kan glömma ligatiteln och eventuellt andraplatsen i detta gruppspelet med Viktoria Plzen, Ballkani och Astana!

Inget alibi för den här förlusten bör hittas på. På förhand visste man att Petkovic, Drmic, Ljubicic och Ristovski saknades, men att det skulle gå så pass trögt för blått som misslyckades skapa en enda målchans under hela matchen mot en klubb från Kosovo som har årsbudget på cirka 3 miljoner euro, i jämförelse med Dinamo Zagrebs 30!
 



Igen läcker det i försvaret och den här gången läckte det på kanterna som aldrig förr. Varken Moharrami eller Mykhaylichenko hängde med i försvarslinjen, att inte nämna mittbacken Bosko Sutalo som bjöd på det andra målet. Dinamo Zagreb släpper in två billiga mål och den första efter att vänsterbacken sover och glömmer att sätta offside fällan med övriga försvaret, istället blir det friläge för hemmalaget från ingenstans. Chansfattig match liksom den i Split, men Dinamo Zagreb ligger ändå under.

Under pausvilan hoppades man att Jakirovic skulle väcka björnen i omklädningsrummet men ikväll skulle inte ens Guardiola lyckas komma hem med ett kryss. Som om underläget och det osynliga spelet inte räckte så startade andra halvleken med ösregn. Spelet blev ännu mer försämrat och vi såg ett desperat Dinamo jaga kvitteringen.

Förlusten bekräftades i 83:e minuten efter en stor tabbe av mittbacken Bosko Sutalo som misslyckas med en rensning och blir av med bollen. Ballkani spelaren Hamidi hade öppen väg mot målet från en svår vinkel och man kan tycka att Peric borde ha reagerat bättre genom att täcka målet, men han räknade att målvakten skulle täcka den lilla hörnan, tyvärr så tänkte inte en Nevistic som säljer sitt namn. Uruselt och man önskade att någon kunde backa tiden ett par månader tillbaka.

Första förlusten någonsin i Conference League blev tung och blöt. Pinsammaste förlusten på länge i Dinamos historia tio år bakåt i tiden. Jakirovic tvingas nu göra större ändringar i startelvan speciellt på mittbackspositionen och kanske ge chansen till Bologna lånet Joaquin Sosa! 

Kommande match mot Istra på hemmaplan är ett fantastiskt läge för att studsa tillbaka på vinnare spåret. Spelarna behöver en chockterapi så snart som möjligt.

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 1- att det skulle vara så här svårt utan Livakovic, det tänkte jag aldrig på. Räddade absolut ingenting ikväll.
Moharrami 1- första målet kommer på hans kant, paradoksalt är att han var offensivaste spelaren ikväll…
Mykhaylichenko 1- hänger inte alls med inte ens mot ett Ballkani, somnade vid första målet när försvaret försökte lägga offside.
Sutalo 1- mittbacken som köptes in från Atalanta är skuggan av hans förflutna.
Peric 2- tråkigt för Dino som kämpade och gjorde knappt några felpassningar.
Misic 2- kom aldrig igång i första halvleken, något bättre i andra men långt ifrån en godkänd insats, svag tvåa ikväll.
Bulat 2- en av dom få spelare som försökte och vågade avlossa ett par skott mot mål.
Baturina 1- sämsta insats för Dinamo den här säsongen, var inte helt fokuserad på matchen, försökte för ofta på egen hand.
Vidovic 1- hoppet som man förväntade skulle väga över skålen, tappade hur många bollar som helst under första halvleken genom att försöka dribbla fem-sex motståndare.
Menalo 1- helt osynlig och ofarlig ikväll.
Kulenovic 1- ett onödigt nyförvärv som bara står i vägen för akademin, helt avskuren från laget ikväll.
Emreli 1- misslyckades med allt han försökte efter inhoppet, skulle kanske startat? Men vad spelar det för roll.
Sucic 1 – taskigt att slänga in en så pass ung spelare i en match när hela laget suger.
Halilovic 1- samma här, såg något piggare ut vid inhoppet men sögs in i det desperata spelet
Marin /- spelade för lite för att betygsättas
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-10-05 22:07:24
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!