Lagbanner
Antwerp vände och vann

Antwerp vände och vann

Jacob Ondrejka är nog namnet på alla Royal Antwerp fans läppar dagen efter denna öerhört mäktiga vändning. Svensken som har gått med en fotledsskada större delen av hösten har precis börjat varva i gång igen och efter en fin start på hösten har han hittills fåt nöja sig med inhopp. Men de inhopp han har gjort har han sett riktigt vass ut och var nära på att näta i föregående match mot Eupen men då var stolpen i vägen. 

Mot Club Brügge fanns det ingen stolpe som kunde rädda den rutinerade målvakten Simon Mignolet, utan han fick se si slagen i den 99e (!!) minuten av Ondrejka som curlade en fin frispark i det närmaste hörnet och precis intill stolpen. Visst, man kan hävda att Mignolet borde tagit den men det var en vacker frispark och inte helt oförtjänt heller. 

Antwerp startade trögt och det syns att man tappat sin mittfältsmotor och härförare. ( Vermeeren såldes tidigare i januari till Atletico Madrid ) Men man började trycka tillbaka i andra halvlek och spelade böljade på ett ganska klassiskt Jupiler League manér. En underhållande match som kunde slutat lite hur som helst men slutade som sagt med seger för Antwerp. 
Antwerp som egentligen var nödgade att vinna idag för att ha någon form av titelchans och häng på Europaplatser. 

Matchens Stjärnor: 
3. Ekkelenkamp – Slet på hårt och vann mycket boll. Löpte konstant. 
2.  Corbanie – Från Akademin till A-lag. Att få göra sitt första mål i en så pass viktig match och tidpunkt förtjänar ett omnämnade här. 
1. Ondrejka – Visst, 2 högsta till inhoppare men jag tycker att ondrejka kommer in och viktar över matchen till en tydlig Antwerp fördel. Har övertag på sin kant och sedan avgör matchen med en frispark. Från start på söndag? 

Nästa Match för Antwerp blir semifinalen i Beker van Belgie mot Oostende på torsdagen. Det blir en spännande match där Antwerp går in som tydliga favoriter. Nästa ligamatch är på söndag mot RWDM som tog en poäng hemma mot Standard förra omgången. 
Spännande vecka för Royal Antwerp med andra ord! 

Viktor Hagerman 

Viktor Hagerman2024-02-06 10:44:51

Fler artiklar om Belgien