Lagbanner
Belgian Journal Omgång 1

Belgian Journal Omgång 1

Målsnålt och jämt i den första omgången av Jupiler League.

Vi har spelat en omgång i den Belgiska högstaligan och det var en försiktigt start på de flesta hållen. Känslan från många Belgiska journalister är att det kommer vara en väldigt jämn säsong och att avståndet mellan Europa och nedflyttning kommer vara riktigt tajt i år. Precis som det vi såg förra säsongen. Det hade varit kul om vi får en levande liga i år igen. 


Brügge - Mechelen, 1-1 : 

 Matchen slutar oavgjort och vi fick se 2 svenskar från start vilket alltid är kul med blågula ögon. Matchen i sig var en bra duell mellan två välfungerande lag, Brügge klart närmare segern men Mechelen försvarade sig heroiskt och bärgar med sig 1 poäng. 

Dender - USG, 0-0 :  

 Ganska slätstruken match från USG och Dender är nog glada att de fick med sig en poäng här. En poäng som såklart ingen hade räknat med. 

Beerschot - OH Leuven, 0-0 : 

 Ja du, Dirk Kuyt.. Ska Beerschot hålla sig kvar så krävs det nog lite mer fantasi i anfallsspelet än så här. 1(!!) skott mot mål på hela matchen. Totalt uddlösa framåt. OH Leuven var inte mycket bättre men var snäppet vassare i sitt spel. 
Vi får hoppas för Kuyt och grabbarna att det bara var nerver. Oavsett, kul att Beerschot är uppe i högstaligan igen och att Kielstadion får se högsta ligan fotboll igen. 
Kommer hålla ett extra öga på Beerschot i år då det ligger i Antwerpen. 

Anderlecht - STVV, 1-0 :

Säsongens första seger bärgade Anderlecht på hemmaplan och välförtjänt så! Dominanta i bollinnehav och såg ut att flyta på för den anrika klubben. Känns som att de verkligen är tillbaka på allvar nu. Det andas luft igen hos Anderlecht! 


Genk - Standard, 0-0 :

Årets första stormatch och det är något av ett under att Genk inte lyckades göra mål här. Dominerade fullständigt och Standard stod egentligen för en bragd här.. Genk kommer gräma sig över sina brända chanser medan Standard får hem och kolla sig i spegeln igen.. ska det bli liknande förra året så kan det vara så att de hamnar under strecket och får slåss om nedflyttning. 

Kortrijk - Gent, 0-1 : 

Stabil seger för Gent i bortamatchen mot Kortrijk. Kortrijk hade sina chanser att göra mål men Gent lyckades hålla rent. 

Charleroi - Royal Antwerp,  0-1 : 

En härlig seger för Royal Antwep i premiären. En jämn och svängig match som var kul att titta på om man var neutral. Som supporter undrade man lite vad det var så pågick stundtals. Vincent Janssen fick spela som Spits och då gör han även mål. precis som efterfrågat av undertecknad. Matchen kunde slutat åt vilket håll som helst men Royal Antwerp är nog väldigt glada att ta med sig en seger hem tillbaka till Antwerpen. Det kommer dock krävas mer från de röd-vita om man ska vara med i toppen och utmana om några ädlare valörer men att starta med en seger är alltid välkommet, speciellt efter avslutningen förra säsongen. Stor fråga hos bortalaget är dock om bredden håller för att vara med i toppen. Eftersom Ilenikhena lämnat för Monaco så saknas det anfallsalternativ om Janssen skulel gå sönder eller behöver vilas. Kan Victor Udoh ersätta? Det återstår att se! 

Westerloo - Cercle Brügge, 3-0 : 

Målen och skrällen kom i sista matchen mellan Westerloo och Cercle. 3-0! Var en jämn match där Westerloo helt enkelt var det mer kliniska laget. Matchen präglades dock av mycket misstag från båda lagen och stundtals slarvigt spel. Kändes nästan som att de var kvar i försäsongen. 


Omgång 2 inleds med USG - Beerschot på fredagen. 

På återseenede och  vriendelijke groeten, 

Viktor 



 

Viktor Helgen Hagerman2024-07-29 14:15:08
Author

Fler artiklar om Belgien