Lagbanner
Belgiska Ligan Kickar Igång!

Belgiska Ligan Kickar Igång!

En Fin Söndag Väntar! Belgian Journal tinar upp!

Hej alla Belgiska fans och all ni andra! 

Efter ett längre uppehåll från skrivandet pga mycket resor med jobb och barn så har jag funnit tiden att kicka igång den här säsongen! 

Efter ett EM som var allt annat än bra för Belgien ser jag mycket fram emot en spännande säsong med massor av talanger och fartfylld fotboll. 
 Som vanligt är det på förhand oerhört tajt i både toppen och botten inför säsongen. Har gett mig på ett litet förhandstips här : 

1. Club Brúgge
2. Genk
3. Anderlecht 
4. USG 
5. Royal Antwerp
6. Gent

7. OHL 
8. Cercle Brügge 
9. Westerloo 
10. Mechelen
11. Standard 
12. Beerschot

13. Charleroi 
14. St Truiden 
15. Kortrijk 
16. Dender 

Jag tror att ligan slutar så här och det blir oerhört spännande att summera sedan när Ligan övergår till kamp om Europa och nedflyttning. Det ryktas fortfarande om ganska stora namn in i ligan och speciellt de senaste dagarna har det ryktats om Christian Eriksen till Anderlecht! Det hade varit enormt kul för ligan men även en oerhörd kvalitet in till Anderlecht. En spelare som kan vara avgörande i kampen om titeln. 

För mitt Royal Antwerp så ser det lite mer ovisst ut. Mark van Bommel lämnade efter förra säsongen och det var ganska väntat att han vile ha en ny utmaning. Vill tacka honom för allt han har gjort för klubben och speciellt ligatiteln som var den första sedan 1955. Att man också vann dubbeln var fantastiskt. Nu får vi se vad De Roeck kan göra med denna unga trupp. Förra året var lite av en ombyggnad och vi får se vart dessa spelare står idag. 
 Ska bli extra kul att se om Ondrejka kan ta ytterligare steg i utvecklingen och bli en pålitlig poängspelare. Annars var det försvarspelet som var ganska knackigt förra säsongen. Annars är det fortfarande mycket som hänger på att Vincent Janssen och Toby Alderweireld håller ihop laget och klier fram som ledare. Janssen hade inte en av sina bättre säsonger förra året och såg stundtals otränad ut. Vi hoppas att han kommer in med ny energi denna säsongen och får spela mer inne i boxen där han faktiskt är som bäst. 

18.30 smäller det i Charleroi. 


i fredags drog ligan igång men väntade med att skriva då mina ögon är mest riktade mot Antwerpen på söndagen. Även om jag var glad över att se ett andra lag från Antwerpen vara tillbaka i finrummet. Beerschot, ledda av den forna storspelaren Dirk Kuyt spelade 0-0 mot OH Leuven hemma. En stabil match från Beerschot som kunde lika gärna vunnit och nog hade Kuyt helst sett en seger här. 

I fredags gjorde även Gustaf Nilsson debut för sin nya klubb i Club Brügges 1-1 match mot Mechelen där även Mrabti startade. 

Kommer även följa upp detta med en summering av resultaten från första omgången i en separat artikel. 

Vriendeleijke Groeten, 

Viktor 



 

Viktor Helgen Hagerman2024-07-28 10:56:00
Author

Fler artiklar om Belgien