Det här är den verkliga Belgien! De röda djävlarna vinner stilfullt mot Rumänien och blåser nytt liv i grupp E!

Romelu Lukaku fick sitt mål bortdömt för tredje gången i turneringen redan, men den här gången vann Belgien mot Rumänien. Och med stil!

Som förväntat gjorde Domenico Tedesco fyra förändringar i startelvan jämfört med första matchen mot Slovakien. Arthur Theate, Jan Vertonghen, Youri Tielemans och Dodi Lukebakio är i startelvan samt Jeremy Doku flyttas till vänsterkanten. Orel Mangala, Zeno Debast, Yannick Carrasco och Leandro Trossard börjar på bänken.
Den här gången gör Belgien mål direkt... Precis som i måndags i Frankfurt startar Belgien matchen bra och skapar den första stora chansen. Stor skillnad denna gång: de sätter den! Fantastiskt återerövringsarbete av Youri Tielemans som kan leverera bollen till Jeremy Doku. Manchester City-spelaren kombinerar med Romelu Lukaku som, med ryggen mot målet, passar tillbaka till Youri Tielemans. En kanonkula mätt till 114 km/h, och en mer idealisk start kunde man inte önska sig (1-0).

Rumänien svarar direkt. Marius Marins inlägg håller hög kvalitet, och det krävs en fantastisk räddning av Koen Casteels på Radu Dragusins nick.

Matchstarten är galen, vilket får decibelnivån att stiga ännu mer på ett RheinEnergieStadion som redan var i full röst mer än en timme före avspark.

Resten av första halvleken utspelar sig nästan uteslutande på rumänernas planhalva, med de Röda Djävlarna i bollinnehav. Youri Tielemans, som spelar lika högt upp som Kevin De Bruyne, fluidiserar ett mittfält som verkligen hade behövt det mot slovakerna. Kevin De Bruyne och Jeremy Doku hittar varandra utan problem på vänsterkanten, medan högerparet Timothy Castagne - Dodi Lukebakio fungerar bra.

Det blir ett tiotal chanser för Belgien. Flera lyckade dribblingar av Jeremy Doku, flera lysande passningar av Kevin De Bruyne, flera lyckade passningar av en Romelu Lukaku som dock har sett bättre ut, särskilt när han måste vända sig om efter en kvart för att dubbla ledningen. Dodi Lukebakio, också, gjorde ont. Men varje gång saknas avslutningen, vilket är den största nackdelen under denna period.
Defensivt håller trion väldigt bra, även om de inte har mycket arbete. Wout Faes gör troligen sin bästa insats i landslaget och lindrar, medan Jan Vertonghen ständigt leder och Arthur Theate stoppar de få attacker från Dennis Man. Efter dessa första 45 minuter finns det bara ett problem. Resultatet är inte 2-0 eller till och med 3-0 till Belgien.
Efter en första halvlek spelad i ett ganska frenetiskt tempo är den första kvarten av den andra mycket lugnare. Rumänien vill svara, och återigen krävs det Koen Casteels. Efter en timme drar det igång igen. En lysande boll av Kevin De Bruyne bakom försvaret, Romelu Lukaku, ensam mot mål, placerar den förbi Florin Nita och tror att han har gjort mål... men hans mål blir bortdömt, för tredje gången i turneringen redan.

Direkt efter visar Rumänien att matchen långt ifrån är över. Dennis Man, ensam i djupet, stöter återigen på Koen Casteels, som verkligen gör en utmärkt början på turneringen.

I slutet av matchen måste Domenico Tedesco göra justeringar. Arthur Theate lämnar planen, skadad, och det är Zeno Debast som kommer in och går till höger, medan Timothy Castagne flyttas till vänster. I en slutperiod som ska hanteras var det ganska logiskt av förbundskaptenen att inte ta in den mycket offensiva Maxim De Cuyper.
Tio minuter före slutet så kommer äntligen det andra målet. Utmärkt från första till sista minuten, Koen Casteels gör en fantastisk passning till Kevin De Bruyne som går fram och placerar den förbi Florin Nita.

Väldigt exakt i varje bollkontakt, förutom en passning till Jeremy Doku i början av andra halvleken, belönas Belgien kapten för sin fantastiska insats.

Den här gången är det klart. Belgien tar sin första seger i detta EM 2024 och framför allt, övertygar, även om effektiviteten fortfarande saknades (och fortfarande i slutet av matchen, där Röda Djävlarna missade 3-0 flera gånger). Nu har alla tre poäng i en helt öppen grupp E, inför en sista dag som lovar att bli spännande.

Belgien 2-0 Rumänien!