Lagbanner
Ett energilöst Belgien spelar oavgjort mot Ukraina

Ett energilöst Belgien spelar oavgjort mot Ukraina

De Röda Djävlarna kunde ha säkrat första platsen och en mycket enklare del av turneringsträdet vid seger. De hade kanske förtjänat att bli utslagna efter en bedrövlig match.

Vid avspark var Belgien i alla fall kvalificerade (och tvåa). Lite nervösa i början av matchen skapade de dock den första chansen, mot ett Ukraina utan Mychajlo Mudryk och Viktor Tsygankov och uppenbarligen här för att försvara. Kevin De Bruynes första löpning hittade Romelu Lukaku, som förlorade sin en-mot-en med Anatolij Trubin.


Ukraina utnyttjade oförklarliga utrymmen i det belgiska mittfältet och försvaret. Roman Yaremchuk tog tillfället i akt att varna Koen Casteels, innan en bollförlust av Wout Faes gav en chans till hans kompanjon Artem Dovbyk .

Artem Dovbyk igen, hittad av en passning i luckan lämnad av Amadou Onana och Timothy Castagne, dribblade bort Wout Faes, men gjorde ett dåligt val - och Heorhij Sudakov sköt högt över.

Det belgiska spelet var endimensionell. Endast en lömsk frispark av KDB träffade Anatolij Trubins stolpe. Värre var att den största chansen sedan tillföll Ukraina, när en kombination rakt igenom mittfältet hittade Roman Yaremchuk. Den före detta Club Brügge-spelaren missade sedan sin passning till Artem Dovbyk.


Sömnens tempel

På ett eller annat sätt blev det värre i andra halvlek. De som hade uthärdat matcherna mellan Frankrike och England kvällen innan kunde inte vara snällare mot våra Röda Djävlar denna onsdag: inget fungerade, bollen rörde sig utan idéer - skott blockerades, passningar missades och hörnor var ofarliga.

Endast ett dribblingsförsök av Jérémy Doku i 58 minuten satte lite fart... men som så ofta följdes det av ett oskarpt sista steg. Domenico Tedesco bestämde sig för att göra byten, Leandro Trossard blev utbuad när han gick ut. Och även om det överraskade att byta in Yannick Carrasco, var det den före detta Atlético-spelaren som oroade Anatolij Trubin med en kombination med Romelu Lukaku och skapade den första rysningen. Men rysningarna var sedan för de belgiska fansen: Artem Dovbyk, som gick in i en duell med Wout Faes, accelererade och tvingade Koen Casteels till en ny räddning. La Ligas bästa målskytt skapade återigen panik några minuter senare och sköt i nätets utsida. Värre var att vid en hörna tappade Koen Casteels bollen och fick en stor skräckupplevelse.

Slutet av matchen utspelades i en kvävande atmosfär: ett mål, och Belgarna var gruppens första med en kunglig väg framåt; ett motståndarmål, och de var ute. Ukraina tog risker, öppnade upp sig, men varken Kevin De Bruyne eller Johan Bakayoko som äntligen kom in avgjorde. Till och med Romelu Lukaku, som hade en svår match, blev utbuad av sin publik när han gick ut. Liksom alla hans lagkamrater vid slutsignalen av en match som kanske har brutit något mellan Belgarna och deras fans.

Belgisk Fotboll2024-06-27 13:08:38
Author

Fler artiklar om Belgien