Lagbanner
2018-06-28 20:00

England - Belgien

Gruppfinal väntar mellan England - Belgien

Gruppfinal väntar mellan England - Belgien

Med 6 poäng vardera så vankas det gruppfinal mellan England - Belgien, en match som inte har den största betydelsen då båda lagen redan är klara för åttondelsfinal.

Två målglada lag drabbas samman där anfallarna Harry Kane och Romelu Lukaku jagar skytteliga titeln. Kane är uppe i 5 gjorda mål, Lukaku har tryckt in 4 stycken.


Lite roligt att båda lagen har samma målskillnad. Åtta stycken mål framåt och två insläppta (8:2). Detta blir en prestigematch mellan lagen. De har sällan drabbas samman i ett och samma VM, senast var för 28 år sedan.
Head2Head så har England vunnit de två senaste (2012 och 1999) så inbördes möten har ingen större roll här. Belgien med sina anfalls glada offensiva pjäser mot Englands stabila innermittfält.

De viktiga striderna som Belgien ska kunna övermanna England måste vara att flera av spelarna spelar i samma klubblag. John Stones - Kevin De Bruyne,  Jesse Lingard - Lukaku och Kane - Alderweireld / Vertonghen.

Kommer Stones ha kontroll över De Bruynes vertikala passningar?
Kommer Toby och Jan ha koll på anfallsstjärnan Harry Kane?

Det finns utropstecken att Martinez troligtvis roterar en aning med Kevin De Bruyne, Thomas Meunier och Vertonghen då alla tre riskerar avstängning ifall de får syna det gula kortet.
Eden Hazard och Romelu Lukaku sägs vilas då båda två har småskador. Det finns gott om kvalite på bänken så som Michy Batshuayi, Thorgan Hazard och Adnan Januzaj.


Ska bli intressant att se denna batalj mellan två målglada lag.

Jesper Lindhjesperhaugstad@hotmail.comJesper_lindh2018-06-27 20:30:00
Author

Fler artiklar om Belgien