Lagbanner
Inför: Belgien-Irland
Hoolahan har gjort ett och Hazard har gjort noll i head to head mötet.

Inför: Belgien-Irland

BORDEAUX. Vädret här i Bordeaux är väldigt växlande. Italien slog Sverige i Toulouse igår och nu ska Belgien försöka leva upp till förväntningarna när Irland ska besegras.

Sverige förlorade mot Italien vilket öppnar upp för både Irland och Belgien.

Italien ligger på sex poäng och är nu vidare vilket betyder att den här matchen betyder enormt mycket. Belgien har den stora pressen på sig efter en mycket mindre bra prestation från de svartröda. Mot Italien hade belgarna det svårt att skapa chanser framför mål och mycket handlade om att det stampades för mycket på boll, de höll för mycket i bollen och när Hazard och grabbarna väl släppte bollen låg Italien i position.

Konkreta framåt
Det som krävs för Marc Wilmots gäng är mycket mer rörelse, mer spring och bollen måste rulla, i högt tempo och på rätt gubbe. Belgien har de tekniskt individuella spelarna men nu behöver de få igång lagspelet också. Det får inte ta långt tid att bygga ett anfall och Radja Nainggolan blir viktig då hans roll är att få fram bollarna längre fram i banan. Kreativiteten finns i de "röda djävlarna" men det gäller att få fram det konkret, till möjligheter som ger målchanser och slutligen mål. För mot Italien saknades det konkreta och då blev det noll poäng i bagaget.

Går det att lita på Belgien? Irland imponerade inte mot Sverige och med det bör Belgiens spel hota det irländska försvaret. De små insticken in i boxen är Belgien väldigt bra på att improvisera, det kommer med all förmodan att komma. Den här gången gäller det bara att förvalta målchanserna. Nu ryktas det om en hel del förändringar i elvan, både Lukaku, De Bruyne och Ciman ligger i farozonen.
– Jag har lärt mig genom åren, och även när jag var en spelare, att om du fattar beslut för snabbt kan du ofta lämna en hel del utrymme öppet. Och om du lämnar utrymme, då du be om problem. Det kommer att bli en svår match för oss, men varje spel har varit svårt för varje lag i EM, säger Marc Wilmots till Uefa.com.

Ytor för Shane Long
Det irländska landslaget började EM på ett fantastiskt sätt. Fansens förfester i Paris var världsklass och inramningen på Stade France var över förväntat. När Hoolahan gjorde 1-0 mot Sverige kändes det som att Irland skulle vinna, men de sjönk ihop som en sten och parkerade bussen, vilket kom att straffa sig när Clark tryckte in bollen i eget mål.

Inlägg, långbollar och djupledsbollar i zonen bakom motståndarnas försvar är Irlands matchplan. Shane Long hade det svårt mot Sverige som hade en rätt låg backlinje, men nu mot Belgien som för spelet kan Long komma att få ytor.
– Saker och ting går, du tittar på att försöka få fyra poäng på bordet - Jag antar att fyra poäng skulle vara tillräckligt för att gå vidare. Så vi har två inslag av körsbär. Vi måste gå och sätta allt i dessa två spel och se till att vi inte kommer tillbaka på planet med någon ånger, säger Martin O'Neill till Uefa.com.

Troliga elvor
Belgien (4-2-3-1): Courtois; Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen; Witsel, Naingolan; Hazard, De Bruyne, Mertens; Lukaku.

Irland (4-5-1): Randolph; Coleman, O'Shea, Clark, Brady; Hendrick, Whelan, McCarthy, McClean, Hoolahan; Long


Matchen börjar 15.00 i Bordeaux på Nouveau Stade de Bordeaux.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-06-18 10:36:42
Author

Fler artiklar om Belgien