Lagbanner
2021-06-27 21:00

Belgien - Portugal

Inför: Belgien - Portugal

En kvartsfinal mot Italien står på spel när Belgien och Portugal drabbar samman i Sevilla.

Det värsta tänkbara scenariot blev till verklighet för Belgien. I samband med att Leon Goretzka kvitterade för Tyskland mot Ungern innebar det att Belgien får möta de regerande europamästarna, Portugal, redan i åttondelsfinalen. Vid avancemang väntar Italien och väl i en semifinal är det rimligt att tro att man skulle få ställas mot de regerande världsmästarna Frankrike. Med andra kommer Belgien behöva slå de kanske tre svåraste motståndarna i turneringen bara för att ens ta sig till final. Det första hindret på vägen dit ställs man mot redan ikväll. Cristiano Ronaldo och hans Portugal har blandat och gett så här långt i turneringen. Efter en 3-0-seger mot Ungern, som visserligen satt långt inne, så åkte man på en rejäl käftsmäll när man släppte in fyra mål och förlorade mot Tyskland. Mot Frankrike visade dock portugiserna att man är att räkna med då man spelade oavgjort mot de stora förhandsfavoriterna Frankrike. Föga förvånande är det den stora stjärnan, Cristiano Ronaldo, som stulit rubrikerna. Detta inte bara på grund av hans så uppmärksammade presskonferens där han flyttade på en läskflaska men också på grund av att han gjort fem av Portugals sju mål och i och med det toppar EM:s skytteliga i ensam majestät. Ska Belgien ta sig vidare måste man hitta ett sätt att få stopp på Ronaldos målproduktion.

För första gången i detta mästerskap kommer Belgien till en match utan några större avbräck. Timothy Castagne är såklart fortfarande borta. Det enda frågetecknet utöver det är Nacer Chadli som först inte reste med övriga laget till Sevilla på grund av att han inte kände sig helt hundra och inte kunde träna. Han anslöt dock till laget idag men kommer förmodligen ändå inte spela. Belgien lär ställa upp med sin bästa elbva för första gången under EM. Den positionen som är mest svårtippad är mittbackspositionen bredvid Alderweireld och Vertonghen där Jason Denayer, Dedryck Boyata och Thomas Vermaelen alla är tänkbara kandidater till en startplats. Jason Denayer har dock troligtvis spelat bort sin startplats efter en svag insats mot Danmark. De belgiska tidningarna verkar tro att Martinez kommer välja Vermaelens rutin framför Boyatas fysik och förmåga i luften. Om så blir fallet skulle Belgiens startelva förmodligen se ut på det här sättet:

Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Meunier, Witsel, Tielemans, T. Hazard – De Bruyne, Lukaku, E. Hazard

Skulle Martinez formera laget på det här sättet, med De Bruyne som en av tre offensiva spelare, är det troligt att man kommer spela som man gjorde mot Brasilien i VM och i andra halvlek mot Danmark. De Bruyne kommer spela centralt som falsk nia medans Eden Hazard och Romelu Lukaku får en utgångsposition långt fram på varsin kant och på så sätt hamnar i en-mot-en-situationer mot de portugisiska försvararna.

Belgien – Portugal
27 juni, 21:00
La Cartuja Stadium, Sevilla
Domare: Felix Brych
 

Elliot Engelgren Verstraeteneev1014@gmail.com@Grenengeln2021-06-27 14:04:59
Author

Fler artiklar om Belgien