Lagbanner
Inför Belgiens VM

Inför Belgiens VM

Kommer de röda djävlarna flyga i Ryssland eller kommer det bli ännu ett fiasko? Så här stjärnfullt lag med denna talang har nog Belgien aldrig haft. Kan Hazard explodera? Kommer det knaka mellan De Bruyne och Martinez?

Kevin De Bruyne gick ut och sågade sin förbundskaptens taktik i media. Det var efter 3-3 matchen mot Mexiko i höstas. Att Roberto Martinez inte kunde anpassa laget taktiskt efter vad Mexico forcerade fram. Martinez har även fått en stor mängd kritik mot beslutet att lämna den dynamska mittfältaren Radja Nainggolan utanför truppen. Ett beslut som ledde till att Nainggolan valde att avsluta sin landslagskarriär. 

En som var glad att den förre förbundskaptenen Marc Wilmots fick sparken var Romelu Lukaku. Han gick inte hand i hand  med 49-åringen men med Martinez har det lossnat. Elva mål i kvalgruppen måste vara mer än godkänt när Belgien hann tryck in totalt 43 mål.

Haft ögonen på sig sen VM 2014 då man verkligen trodde mycket på Belgien som var minst stjärnspäckat som nu. Flera av lagets spelare har sagt att de satsar på att vinna VM. De tror på sig själva att de kan, en viktig del som många tynger på är kollektiven. Många hyllar tränaren Martinez och assisterande Thierry Henry.

Man förväntar sig minst en kvartsfinal. Belgien måste verkligen göra bättre ifrån sig efter 2014, då man kom inte längre än till kvartsfinal. I Belgien så kallar man truppen “den gyllene generationen”. Då det fler massvis med erfarenheter nu efter två stora mästerskap de senaste fyra åren. Men även att de flesta spelarna har steppat upp en nivå i sina klubblag och utvecklats något enormt.
Lagets styrkor och svagheter är intressanta. Med Martinez 3-4-3 så blir det svårt för de två innermittfältare när de ställs mot ett motstånd som har tre. Även vänsterwingbacken Carrasco har de inte så lätt att sköta sitt hem jobb. Detta kommer troligtvis motståndarna utnyttja så gott de kan för att straffa Belgien.

Det är inte svårt att hitta flera nyckelspelare i Belgien. Alderweireld i backlinjen, Kevin de Bruyne som mittfältsmotor och Lukaku som centertank.  Och då får man inte glömma Carrascos grymma en mot en skicklighet. Hazards högsta nivå och Mertens djupledsspel.


Trolig elva i VM ser ut som följande:

Formation: 3-4-3


Courtois
Alderweireld Vertonghen Vermaelen
Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco
Mertens Lukaku Hazard


Spelschema:

Måndag 18 Juni Belgien - Panama 17:00
Lördag 23 Juni Belgien - Tunisien 14:00
Torsdag 28 Juni  England - Belgien 20:00

Jesper Lindhjesperhaugstad@hotmail.comJesper_lindh2018-06-14 18:00:00
Author

Fler artiklar om Belgien