Lagbanner

-

Inför Semifinalen mellan Frankrike - Belgien

Inför Semifinalen mellan Frankrike - Belgien

Två stycken stjärnlag drabbas samman under tisdagen i en batalj som ska skilja lagen åt. Ett lag till final som får möta England eller Kroatien. Och det förlorande laget ställs i en mindre rolig bronsmatch.

Det var inte så många som trodde på Belgien inför mötet mot Brasilien. Men efter bra kollektivt försvarsspel så kunde Belgarna hålla stånd emot brassarnas forceringar.

En stor pjäs saknades i Brasilien vid namn Casemiro. En spelare som skulle gjort skillnad i Brasiliens defensiv. Ersättaren Fernandinho gjorde ingen glad i brasselägret när han gör matchens första mål i eget nät. Neymar kunde själv inte vända matchen och Belgien drog det längsta strået och vann 1-2.

Nu ställs man mot ett Frankrike som verkar gå mot VM-final med stormsteg. Ett Frankrike som har gått obesegrade under VM. 4 vinster och en oavgjord är deras 5 VM matchfacit.
Det känns som Deschamps har fått fart på fransmännen när de pulveriserar sig fram.
Inte minst tonårsstjärnan Kylian Mbappe levererar. Kommer troligtvis bli VMs golden boy.

Ett fullt fokuserat Frankrike kommer göra det svårt för Belgien när de möts. Man kan (Precis som mot Brasilien) jämföra lagen och se att de är ganska lika. Förutom det defensiva som jag ännu inte tycker sitta hos belgarna.

Var: S:t Petersburg
TV: SVT, SVT Play
När: 10 Juli 19:00 
Tips: 2-1 vinst till Belgien

Jesper Lindhjesperhaugstad@hotmail.comJesper_lindh2018-07-08 18:30:00
Author

Fler artiklar om Belgien