Lagbanner
Ingen comeback för Fellaini - här är Belgiens EM-trupp

Ingen comeback för Fellaini - här är Belgiens EM-trupp

Strax efter klockan 12 på måndagen presenterade Roberto Martinez sin 26-mannatrupp till EM.

Inför uttagningen hade förhandssnacket för det mesta handlat om mittfältspositionerna och huruvida de tre extra platserna i truppen skulle kunna öppna för att några av de yngre spelarna skulle få chansen.  Det hade bland annat tisslats och tasslats om att Marouane Fellaini, 33, skulle göra comeback i landslaget för första gången sedan VM-bronset 2018. Så blev dock inte fallet. Roberto Martinez förklarade på presskonferensen att det faktum att mästerskapet flyttades fram ett år var en stor bidragande orsak till att Fellaini inte blev uttagen då  tre år utanför landslaget är en lång tid. Däremot är Axel Witsel, 32, uttagen igen efter sin hälskada som han ådrog sig i vintras. Under den senaste landslagssamlingen märktes det att han saknades. Dendoncker stod för en mycket blek insats mot Tjeckien när han spelade på Witsels position. Med tanke på att Witsel inte spelat på 4 månader är det dock oklart i vilken utsträckning han kommer kunna bidra och Martinez berättade att man inte har några förväntningar på honom. En annan spelare som dragits med skadebekymmer den senaste tiden är Eden Hazard, 30, som även han är mycket viktig för det belgiska landslaget. Enligt Martinez är dock Eden Hazard just nu i den bästa fysiska formen han har varit i på länge. 

Det är annars en ganska förväntad trupp. Wolfsburgmålvakten Koen Casteels, 28, som brukar vara tredjevalet mellan stolparna saknas då han ska genomgå en operation efter säsongen men i övrigt är det ingen som missar mästerskapet på grund av skada. Det enda anmärkningsvärda är att många av de stora belgiska talangerna, exempelvis Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers, Yari Verschaeren och Albert Sambi Lokonga fick nöja sig med en plats på reservlistan till förmån för bland annat Hans Vanaken, Nacer Chadli, och Leandro Trossard. Helt tom på supertalanger är dock inte den belgiska EM-truppen då den vindsnabbe yttern Jeremy Doku,18, har fått en plats i truppen som belöning för en fin säsong i Ligue 1 med sitt Stade Rennais.


Truppen:

Målvakter: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brügge), Matz Sels (Strasbourg)

Försvarare: Toby Alderweireld (Tottenham), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Jason Denayer (Lyon), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)

Wingbacks: Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Timothy Castagne (Leicester), Nacer Chadli (Basaksehir), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Thomas Meunier (Borussia Dortmund)

Mittfältare: Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolverhampton), Dennis Praet (Leicester), Youri Tielemans (Anderlecht), Hans Vanaken (Club Brügge), Axel Witsel (Borussia Dortmund)

Yttermittfältare: Jeremy Doku (Stade Rennais), Eden Hazard (Real Madrid), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton)

Anfallare: Michy Batshuayi (Crystal Palace), Christian Benteke (Crystal Palace), Romelu Lukaku (Inter)


Reserver: Thomas Kaminski (Blackburn), Alexis Saelemaekers (Milan), Albert Sambi Lokonga (Anderlecht), Bryan Heynen (Genk), Thomas Foket (Reims), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Brandon Mechele (Club Brügge), Jordan Lukaku (Royal Antwerp), Zinho Vanheusden (Standard Liege), Yari Verschaeren (Anderlecht), Charles De Ketelaere (Club Brügge)

Elliot Engelgren Verstraeteneev1014@gmail.com@Grenengeln2021-05-17 14:40:00
Author

Fler artiklar om Belgien