Royal Antwerp Hakar På I Toppen

Jacob Ondrejka i händelsernas centrum när Antwerp enkelt avfärdade RWDM efter 2 straffmål av Toby Alderweireld.

Royal Antwerp åkte till Bryssel med boostat självförtroende efter att ha slagit Club Brügge förra helgen med 2-1 i 99 minuten.
Efter att ha spelat 1-1 i cupen i onsdag, i en rätt avslagen match ska sägas, så varvade verkligen de röda upp i den tidiga matchen  under söndagen.

1-0 sattes av Alderweireld efter 15 minuter och den rutinerade mittbacken så aldrig ut att tveka. 2-0 gjordes av Vincent Janssen som hade en riktigt fin dag på jobbet. Förutom att sätta 2-0 spelade han även fram Ondrejka till öppet mål och 3-0 innan den 1a halvleken var slut.  RWDM hade inte mycket att sätta emot och var i långa stunder utspelade. Tre byten gjordes av hemmalaget inför den 2a halvleken och laget såg i några minuter lite mer alerta och pigga ut men istället för att göra 1-3 så löpte sig Janssen loss och tunnlade Molenbeek-försvararen som släpade med benet och drog ner Janssen. Andra straffen för dagen och Alderweireld gjorde inga misstag den är gången heller. 4-0. Och var inte matchen död nu så var den det definitivt när Ondrejka löpte sig fri efter en magisk genomskärare och mittbacken Sampaio snubblade ner den kvicke svensken och ett andra gult var det inte mycket att snacka om.

Brysselpubliken hade fått nog och började röra sig hemåt och matchen seplades mest av efter detta.
För Antwerp innebär detta att man hakar på Brügge och man tar samtidigt in lite på USG som tappade poäng igår efter ett oavgjort resultat.
Molenbeek får samla sig och ta nytt mod inför nästa vecka då man nu på allvar börjar gröta in sig i bottenstriden.

Välförtjänt seger för Antwerp och matchen kunde slutat med större siffror men då den avgjordes redan i 1a så dödades intensiteten också.

Nästa match är mot Mechelen som har med sig en ganska så god form efter en tyngre start på säsongen. Hoppas vi att det är två svenskar på planen i matchen också!