Lagbanner
Stort möte väntar Belgien

Stort möte väntar Belgien

Domenico Tedesco har en plan för att stoppa Kylian Mbappé: här är den troliga laguppställningen för matchen mellan Belgien och Frankrike

Frankrikes startelva ser skrämmande ut. Didier Deschamps har gjort ett starkt val: att ändra sitt system för att övergå till ett tredje olika system på fyra matcher. Läckor från franska medier indikerar ett 4-4-2 med en diamantformation på mittfältet. "Jaså? Ni var på morgonträningen", skämtade Didier Deschamps på presskonferensen.

Domenico Tedesco har den fördelen. Han har kunnat förbereda sitt lag för Frankrikes sätt att spela. Nyckeln kommer att vara mittfältet. Förbundskaptenen vill vinna denna strid och kan överväga en stor förändring på denna linje genom att återinföra Orel Mangala istället för Youri Tielemans.

"Det är inte dags att avslöja planen men vi har en", säger Domenico Tedesco. "Vi är medvetna om en möjlig diamantformation på mittfältet. Faktumet att Frankrike spelar i ett system som inte använts sedan 2021 visar att de anpassar sig till oss och att vi inte gör så dåliga saker."
Lyons spelares styrka är hans förmåga att inte ge upp under en match. Detta kommer att behövas mot Antoine Griezmann som kommer att ha en fri roll bakom de två anfallarna. Med Amadou Onana och Orel Mangala som skydd kan Domenico Tedesco försöka blockera snabbheten hos Frankrikes offensiva spelare.

Kommer han att gå längre i sin reflektion genom att till exempel ställa upp Youri Tielemans på mittfältet och Kevin De Bruyne på en kant? Man tvivlar mer och mer på en sådan plan. Förutom de tre mest avancerade elementen är Didier Deschamps val mer defensivt inriktade. Målet kommer att vara att stå emot Les Bleus men utan att helt avstå från att spela.

Det finns bara en skadad att notera på båda sidor: Thomas Meunier. "Han behöver några dagar till för att ansluta till gruppen och har inte rest med oss." Ibrahima Konaté var osäker men var på träningen på söndagsmorgonen och kommer att vara tillgänglig.

Förväntad laguppställning:

Koen Casteels - Timothy Castagne, Wout Faes, Jan Vertonghen, Arthur Theate - Amadou Onana, Orel Mangala, Kevin De Bruyne - Dodi Lukebakio, Romelu Lukaku, Jeremy Doku

Belgisk Fotboll2024-07-01 12:26:10
Author

Fler artiklar om Belgien