Lagbanner
The Belgian Journal V. 8

The Belgian Journal V. 8

Gustaf Nilsson tungan på vågen för Union och det börjar dra ihop sig inför mästerskapsomgång!

The Belgian Journal Vecka 8

Gustaf Nilsson tungan på vågen för Union och det börjar dra ihop sig inför mästerskapsomgång!

Det var en fartfylld helg som gick av stapeln med Charleroi mot Genk på fredagskvällen. En Match som slutade 0-1 till Genk. Som med hjälp av andra resultat hoppade upp på en 6e plats och den sista platsen i mästerskapsserien. Det börjar verkligen likna ett getingbo nedanför USG och Anderlecht med 6 lag som slåss om de sista 4 platserna innan serien delas.
Det blir 3 högintressanta omgångar som ska spelas nu och då det är så många som är inblandade så blir varje match som en final för dessa lagen.




Lördagens matcher :

RWDM – OH LEUVEN :

Ett ångestmöte vid strecket. Det säger egentligen det mesta om matchen som sådan men OH Leuven gick in som små favoriter med tanke på deras 5 senaste har de 2 vinster mot bedrövliga RWDM som har rasat som en korthus med en oavgjord på 5. RWDM tog dock ledningen men det var Leuven som dikterade matchen och bara 6 minuter senare var kvitteringen inne för OHL. 1-1 skrevs slutresultatet även till och inge av lagen kunde förbättra sin position ytterligare. Fortfarande fördel Leuven i kampen om strecket.

STVV – KVC WESTERLOO

Det närmaste vi kommer ett mittenmöte. St Truiden är avsågade åt båda hållen och kommer inte spela i någon fortsättningsserie om inget mirakel sker. Westerlo känner sig nog hyfsat trygga ändå med tanke på att de andra bottenlagen spelar extremt dåligt. Matchen slutade rättvist 1-0 till STVV efter mål av japanen Ryotaro Ito. Fint så!

KV MECHELEN – KV KORTIJK

Vårens succélag fortsätter imponera! Mechelen har nu alltså 3 vinster och 2 oavgjorda på sina 5 senaste. Oerhört imponerande sett till deras spelschema också! Kerim Mrabti från start som vanligt. Totalt dominanta över urusla Kortrijk. Slutsiffrorna skrevs till 3-0.


Söndagens matcher :
CLUB BRÜGGE – ANDERLECHT :

Söndagen startade med en riktig toppmatch! En på förhand väldigt jämn match och så skulle även bli utfallet. Mycket kamp och vilja att ta poäng speglade sig. Club Brügge vill säkra en mästerskapsbiljett och Anderlecht vill fortsätta pressa USG om titeln. De var också Anderlecht som knep alla poängen denna dag och hakar på USG och samtidigt skapar en lucka nedåt till just Club Brügge. Just nu ser det ut som att Anderlecht är det enda laget som kan utmana USG om titeln. Det var kanske inget jag hade räknat med inför säsongen men det är en kul överraskning! 1-2 till Anderlecht slutar matchen efter en vändning i andra halvlek.

KAA GENT – ROYAL ANTWERP :

Ännu ett möte i kamp om strecket, men denna gång det övre strecket. Även väldigt roligt att vi hade två svenskar från start. Sonko i Gent och Ondrejka i Antwerp. Matchen blev en svängig historia där Gent tog ledningen efter ett dråpligt självmål av Alderweireld innan Ondrejka kunde göra mål från 11 meter! Som med det målet gjorde sitt 3e mål för säsongen! Sonko hade det lite tuffare men man fick se glimtar av hans kunnande under matchen innan han blev utbytt i paus. ( inplanerat från tränare van Haezebrouck )
Matchen slutade 2-2 och inget av lagen var nöjda med det resultatet. Antwerp hade kunnat i praktiken ”säkrat” sin plats i mästerskapsserien vid seger. Nu är det mer öppet.

USG - STANDARD LIEGE : 
 

Standards totala misslyckande till säsong fortsätter. Segern mot OHL va bara en engångsföreteelse som det verkar och nu är det på allvar en kamp för att slippa nedflyttningsomgångarna. Jag hade på förhand tippat Standard som årets flopp och jag verkar få rätt där. Vi får se om de kan göra som den gamla antagonisten Anderlecht och vända på det totalt inom några säsonger.
USG då? Jo! Ledda av den gänglige svenska anfallaren så lyckas man vifta bort Standard utan några som helst problem och det känns som att guldet är deras att förlora. Gustaf Nilsson gör 1+1 och är verkligen tungan på vågen för detta USG. Direkt inblandat i allt fram till at han blir utbytt (sparar på krutet?) och att klubbar i Europa fått upp ögonen för honom är inte konstigt! Klass! 2-1 till USG slutade detta möte men i ärlighetens namn var det närmare 3-1 än 2-2.

EUPEN – CERCLE BRÜGGE :

Vi avslutar denna omgång med en toppen (nåja) mot botten match. Eupen fortsätter förlora och har 5 raka torsk nu. tillsammans med Kortrijk så får de nog ställa in siktet på att pricka någon slags form till nästa omgång. Cercle fortsätter dock på en positiv trend och är med och utmanar i getingboet. Enkel seger för Brügge med 0-2.

Idag, onsdag, är det cupen som gäller och så även torsdag innan omgång 28 drar i gång på Fredag. I cupen så ska det avgöras vilka som spelar final och båda matcherna är helt vidöppna.
Club Brügge har en ledning mot USG med 2-1 och Oostende har 1-1 mot Antwerp.

För övrigt så känns det som att den Belgiska ligan är ett perfekt steg för svenska talager att ta just nu. Det är inget snack om ett belgiskt mörker utan det är speltid på de flesta och det är en väldigt bra liga med bra tempo. Vi hoppas verkligen att det fortsätter så! 


 

Viktor Helgen Hagerman2024-02-28 15:28:00
Author

Fler artiklar om Belgien