Lagbanner
The Belgian Journal V.9

The Belgian Journal V.9

Det är riktigt tight i toppen och botten i Jupiler League och svenskarna levererar när omgång 28 ska summeras!

Det börjar dra ihop sig i Jupiler league och det blir oerhört spännande att se vilka lag som får slåss om Europa och vilka som får slåss för överlevnad. Det var även en riktigt fin omgång för våra svenska grabbar som stod för både mål och assist för sina lag.
Det är 4 lag som slåss om de sista 2 platserna i toppen och det är knappt några poäng som skiljer dem åt.
I botten börjar striden redan avgöras. Standard Liege kommer inte åka ur, så mycket är garanterad efter en seger.

Kommer inte spelas om

Vi börjar med lite nyheter som hade kunnat påverka slutet av Jupiler league men efter domstols så kommer det itne ske. 
Mötet mellan Club Brügge och Mechelen kommer inte spelas om. Detta enligt BAS ( belgiska skiljedomstolen ) som inte har gett någon anledning, mer än att begäran avslogs. Anmälan inkom efter att Thiago i Club Brügge gjort ett mål som felaktigt avvinkats för offside. Var ingrep aldrig och därav gick Club Brügge och anmälde händelsen. Men utan framgång. RWDM som också anmält en händelse mot just Mechelen har fått avslag. Detta efter att Domaren i matchen inte givit RWDM en straff. Hårt slag för RWDM som med detta får förbereda sig för negativt kval.

Magisk Helg för Mrabti och Ondrejka

Både Mrabti och Ondrejka klev av planerna i Belgien med 3 poäng till sina lag och även 2 poäng in på det personliga säsongskontot! Mrabti har verkligen varit tongivande efter uppehållet för sitt Mechelen och har drivit laget framåt. Samma kan sägas om Ondrejka som i denna matchen fick hoppa in i andra halvlek och öppnade målskyttet på straff och lite senare fastställa resultatet till 3-0 för sitt Antwerp! Kul att svenskarna levererar!

Standard Liege vände och vann efter tidigt rött kort

Standards säsong har varit en enda lång kräftgång. Men nu har man alltså säkrat spel (nåja, nästan) för nästa säsong. Detta efter att man besegrat Gent hemma efter att ha vänt underläge 0-1 till seger 4-2. Man fick även hjälp av ett rött kort tidigt i 1a halvlek på Gents Fortuna. Efter det så dominerade man klart och man såg verkligen hungriga ut och publiken fick uppleva lite mål. Vilket det har varit snålt med under säsongen. För Gent var det en riktig missräkning också då man hade hoppats på att koppla ett grepp på en slutspelsplats.

Kommer Union SG kunna hålla undan för Anderlecht?

Anderlecht ser ut som det Anderlecht som dominerade ligan för några år sedan. Dock så var det en ganska medioker insats från Anderlecht mot Eupen som är avsågade i botten. Men man vinner med 1-0 och det skiljer bara 8 poäng till USG (om det står sig blir det 4 poäng efter uppdelning) Anderlecht har alltså 5 raka vinster. Det krävs för USG att man fortsätter vinna för att slippa en upprepning av förra säsongen. Det kommer bli oerhört spännande oavsett.

Charleroi tog greppet i botten

Royal Charleroi vann mot Westerlo samtidigt som OH Leuven förlorade mot USG. Vilket gör att Charleroi hoppar över Leuven och har greppet om sista säkra platsen i Jupiler league. Kommer de kunna hålla den? Båda lagen har ett väldigt tufft matchschema och det ser ut som att båda lagen kan kamma noll i de sista 2 omgångarna. Om något av lagen lyckas vinna så är det nog det laget som säkrar sin plats inför nästa säsong.

Det är spännande både i toppen och botten!

Omgång 28 :
Westerlo – Charleroi 0-1
OH Leuven – USG 0-2
Cercle Brügge – Mechelen 2-3
Standard – Gent 4-2
Genk – Brügge 0-3
Antwerp – STVV 3-0
Anderlecht – Eupen 1-0
Kortrijk – RWDM 3-2

 

Viktor Helgen Hagerman2024-03-05 11:19:00
Author

Fler artiklar om Belgien