Belgiska VM-truppen 2018

Belgiska VM-truppen 2018

Jesper Lindh går igenom den belgiska truppen inför sommarens VM i Ryssland 2018.


Målvakter:

Thibaut Courtois (Chelsea)

Trots bara 26 år gammal så har Courtois hunnit med 56 A-landslagskamper. Debuterade för Genk vid 16 års ålder sedan har det bara gått spikrakt uppåt. Varit en del skriverier om att han misstrivs i Chelsea och London.

Simon Mignolet (Liverpool),
Många har gjort narr utav Mignolet men på pappret är han en stabil målvakt. Tappade sin startplats under säsongen till Karius. Trots konkurrensen i Liverpool så har MIgnolet inte visat något på att han vantrivs.


Koen Casteels (Wolfsburg).
En intelligent målvakt som spelar i vardags i Wolfsburg. Han har varit skadedrabbat till och från. Inför senaste världsmästerskapet så hade Koen brutit benet. Känns som en målvakt som är med för att. Hade en turmultante säsong i Bundesliga då hans Wolfsburg fick slåss för överlevnad.

Försvarare:

Toby Alderweireld (Tottenham)
En lugn och stabil mittback. Stark i duellspelet och har rutinen som behövs i varje backlinje. Kommer från en bra säsong hos Tottenham.


Dedryck Boyata (Celtic)
En stark mittback som även kan spela högerback. Hans bästa egenskaper är fysiken i duell och huvudspelet. Har gjort det bra under senaste säsongen.

Vincent Kompany (Manchester City)
Ledargestalt utan dess like. Skadade sig nyligen i träningsmatchen mot Portugal. Men Kompany kommer fortfarande få följa med till Ryssland. Har spelat lite för dåligt i Manchester City denna säsong för att vara i optimal form.


Thomas Meunier (PSG)
En offensiv ytterback som är stark framåt men sämre på försvarssidan. Passar in i Roberto Martinez 3-4-3 system då han får utnyttja sina offensiva krafter.
Kommer få bra med speltid i VM.


Thomas Vermaelen (Barcelona)
Skadedrabbat mittback som har god teknik, bra positionsspel.
Hade de inte varit för hans flera skador så hade han nog tagit en startplats. Känns nu som tredje eller fjärde valet under VM.

Jan Vertonghen (Tottenham).
Spelar med Toby i Tottenham och har bra dynamik i försvarsspelet. Har rekord i det belgiska landslaget att ha gjort mest landskamper (100 stycken). Trots sin fysik är Vertonghen väldigt bra med boll.

 

Mittfältare:

Yannick Carrasco (Dalian Yifang)

Trots sin diskutabla flytt till kinesiska Dalian Yifang så har Carrasco kvar sin startplats i landslaget. En riktig vinnarskalle som är riktigt bra en mot en samt vass framför mål. Har spelat som en wingback på vänsterkanten i landslaget.

Kevin De Bruyne (Manchester City),
Belgiska spelmotorn, extremt viktig med sina tekniska egenskaper, blivit en av världens bästa mittfältare. Upp till bevis om De Bruyne kan leverera lika bra i landslaget som klubblaget.

Nacer Chadli (West Brom)
Kommer troligtvis få ytterst lite speltid i Ryssland. Varit skadad i stort sett hela säsongen 2017/18. En spelare man inte förväntar sig mycket utav.

Mousa Dembele (Tottenham),
Underskattad spelare som har gjort det bra de matcherna han har spelat. Med sin trygghet och säkra passningsspel så kommer Dembele slå x antal farliga passningar till de offensiva spelarna.

Marouane Fellaini (Manchester United)
Bäst på huvudet och luftspelet men annars ganska ljummen. Sticker snarare ut med sin frisyr än fotbolls skicklighet. Ändå en charm över Fellaini då han kan användas som en joker sista minuterna när bollen måste in i boxen. Inte fått så mycket speltid i klubblaget denna säsong och ryktas bort.

Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach)
Kan göra sitt stora framträdande på den stora scenen. Blev framröstad som bästa spelaren i belgiska ligan 2014 och har gjort en stark säsong i Borussia Mönchengladbach. Lik sin storebror i spelstilen men inte lika rapp.

Adnan Januzaj (Real Sociedad)
Kom fram som en supertalang. men inget direkt genombrott kom. Nu några år senare så har han väckt sin karriär till liv igen och i Real Sociedad. Kan spela på samtliga anfallspositionerna.


Youri Tielemans (Monaco)
Football Manager stjärnan har “äntligen lämnat sitt Anderlecht. Han anslöt de tidigare franska mästarna Monaco. Är för lite rutin för den stora scenen men inom kort kommer han ha strålkastarna på sig. Breddspelare inför VM.


Axel Witsel (Tianjin Quanjin)
Lämnade den Europeiska fotbollen för spel i kinesiska Tianjin. Innan flytten så ryktades han till flera av europas största klubbar. Har alltid rankats högt i landslaget, en komplett mittfältare som har bra arbetskapacitet.

Leander Dendoncker (Anderlecht).
Ryktas till flertal större klubbar än Anderlecht. Dendoncker kan spela på mittfältet men även backlinjen. Men inför VM känns det som han togs före Nainggolans plats. Med hans defensiva kvaliteter så skulle han passa bra bakom Kevin de Bryune och skydda backlinjen. Tror inte på så mycket speltid i sommar då han konkurrerar med Axel Witsel, Dembel och Fellaini.
 

 

Anfallare:
 

Michy Batshuayi (Borussia Dortmund)
“Batman” lämnade London,Chelsea för att få speltid och inte stagnera i sin utveckling. Haft en bra säsong i Dortmund och kan absolut göra avtryck i VM när han får speltid.


Romelu Lukaku (Manchester United)
Komplett anfallare. Snabbghet,styrka, skott Lukaku har i stortsett allt. Kommer Romelu lyfta sitt Belgien i sommar?


Dries Mertens (Napoli)
Den falska 9:an hade inte en toppen säsong i årets upplaga av Serie A om man jämför med fjolårets. Annars så har hans utveckling gått spikrakt uppåt. Klinisk avslutare, Kvick och bra i djupled. Kan spela på båda kanterna och centralt.


Eden Hazard (Chelsea).
Kreativa pjäsen i offensiven, riktigt bra en mot en och är en spelare som alltid är i balans. Högsta nivån är världsklass. Kan han leverera i sommar så kommer Belgien gå långt.

Jesper Lindhjesperhaugstad@hotmail.comJesper_lindh2018-06-11 22:30:00
Author

Fler artiklar om Belgien