Drygt en månad kvarstår: Det kunde sett bättre ut...

Om ungefär en månad väntar playoff mot Nordirland och läget ser "sådär" ut med bla Krunic, Pjanic, Lulic och nu senast Kolasinac på skadelistan. Samtidigt är också flera potentiella startspelare bänknötare i deras respektive klubblag.

Belgien:

Gojko Cimirot (Standard Liege)
Standard Liege slog Antwerp med uddamålet, Cimirot lirade hela matchen.

Dino Hotic (Cercle Brugge)
Cercle Brugge har imponerat den under februarimånad och senast besegrades Royal Excel Mouscron med 1-0, Hotic fick 78 minuters speltid för vinnarna.

England:

Sead Kolasinac (Arsenal)
Kolasinac luftades mot Olympiakos men startade mot Everton, dessvärre linkade han av efter bara 18 minuter på plan. Det är axlarna som skadats och i nuläget är det oklart ifall Kolasinac kommer vara redo för playoff, spelaren är mints sagt skadebenägen.

Mario Vrancic (Norwich City)
Vrancic satt på bänken när Norwich föll med 3-0 mot Wolves.

Kroatien:

Stjepan Loncar (Rijeka)
Mittfältaren spelade hela matchen mot Osijek men utmärkte sig inte.

Amer Gojak & Izet Hajrovic (Dinamo Zagreb)
Både Gojak och Hajrovic bänkades mot Inter Zapresic.

Italien:

Asmir Begovic (Milan)
Begovic bänkades mot Torino men fick chansen mot Fiorentina, målvakten bytes nämligen in i den 52:a minuten efter att Donnarumma skadat sig. Hans inhopp höll en hög nivå, Begovic gjorde några kvalificerade räddningar och var dessutom nära att rädda en straffspark i 1-1-matchen.

Edin Dzeko (Roma)
Dzeko spelade 90 minuter när Roma slog Gent med 1-0 och 82 minuter mot Lecce, den senare bataljen vann Roma med 4-0. Dzeko hade en noterbar roll i den segern i och med att anfallaren levererade både mål och framspelning till Romas favör.

Mato Jajalo (Udinese)
Jajalo bytes in i den 81:a minuten mot Bologna.

Ervin Zukanovic (SPAL)
SPAL åkte på sin femte raka förlust senast mot Juventus, mötet slutade 2-1 och i nuläget är man åtta poäng ifrån säker mark. Positivt är dock att Zukanovic spelade hela matchen och förhoppningsvis får han kontinuerligt med speltid fram till den 26 mars.

Nederländerna:

Samir Memisevic (Groningen)
Den nyblivne kaptenen spelade 90 minuter mot Venlo när Groningen vann med 1-0.

Polen:

Adnan Kovacevic (Korona Kielce)
Kovacevic spelade hela matchen för bottengänget Korona Kielce, det blev dock förlust med 2-0 mot Wisla Krakow.

Rumänien:

Elvir Koljic (Universitatea Craiova)
Koljic bytes in i matchminut 21 mot ligaledaren Cluj, hans manskap förlorade matchen med 2-0.

Saudiarabien:

Elvis Saric (Al Ahli)
Saric spelade första halvleken mot Al Fateh.

Schweiz:

Ermedin Demirovic (St. Gallen)
Demirovic lirade 90 minuter och nätade i toppmatchen mellan St. Gallen och Young Boys, mötet slutade 3-3 efter att motståndarna kvitterat i slutet. Ska bli intressant att se ifall Demirovic kallas inför playoff:et, å ena sidan spelar han regelbundet och har även ett imponerade poängsaldo. Det som missgynnar honom är dock att han dels är oerfaren samtidigt som U21-landslaget har en kvalmatch inbokad samtidigt.

Slovenien:

Kenan Piric (Maribor)
Både Piric och landsmannen Menalo spelade 90 minuter i den heta matchen mellan Maribor och Olimpija, slutresultat: 1-1.

Luka Menalo (Olimpija Ljubljana)
Se: Kenan Piric.

Turkiet:

Edin Visca (Istanbul BB)
Visca levererade ett viktigt reduceringsmål när Istanbul BB föll med 3-1 mot Sporting Lissabon, målgöraren lirade 90 minuter.

Zoran Kvrzic (Kayserispor)
Är tillbaka ifrån sin skada men fick dessvärre ingen speltid mot Konyaspor, även motståndarlagets Riad Bajic satt på kvisten.

Riad Bajic (Konyaspor)
Se: Zoran Kvrzic.

Ibrahim Sehic (Erzurumspor)
Sehic spelade 90 minuter mot både Adanaspor (0-0) och Bursapor (2-1, seger).

Tyskland:

Ermin Bicakcic (Hoffenheim)
Bicakcic bänkades senast mot Borrusia Mönchengladbach, med tanke på att Bico har goda möjligheter att starta mot Nordirland så är hans situation särskilt intressant ur landslagssynvinkel. Sedan årsskiftet har Hoffenheim spelat sex ligamatcher, utav dessa har Bicakcic startat två och gjort ett inhopp i ytterligare en omgång. Noterbart är att när han väl har startat så har han blivit utbytt båda gångerna vilket tyvärr får betraktas som ett tecken på att hans insatser dåliga. Sammanfattningsvis så är tyvärr Bicakcics situation ett av flera orosmoment och det kan mycket väl vara ett misstag ifrån hans sida, något som skett förut, som blir avgörande nästkommande månad.

Vedad Ibisevic (Hertha Berlin)
Ingen speltid mot Köln.

Marko Mihojevic (Erzgebirge Aue)
Mihojevic hoppade in i den 84:e minuten mot Osnabruch, noterbart att det är första gången denna säsong som han bänkats.

Ungern:

Armin Hodzic (Fehervar)
Anfallaren bytes in i den 75:e minuten mot Ujpest.

Kenan Kodro (Athletic Bilbao)

Som ni ser så är det väldigt många spelare som av olika anledningar befinner sig utanför truppen, härunder följer en mer utförlig beskrivning:

Besic: Har varit petad de tre senaste matcherna och den mest rimliga förklaringen är att det beror på att Sheffield värvat norrmannen Sander Berge som i sin tur knuffat undan Besic. Under hösten var Besic mestadels på bänken men han fick lira några matcher under den intensiva perioden runt jul- och nyår. Tyvärr kan det mycket väl bli så att Besic sitter på läktaren fram till våren.

Krunic: Skadad och väntas återvända i början av april, kommer därmed med högsta sannolikt att missa playoff.

Duljevic: Har missat Nimes två senaste Ligue 1-matcher och dessvärre vet jag inte den exakta orsaken men en petning på sportsliga grunder vore inte orimligt eftersom att Dula inte levererat när han fått chansen.

Dilaver: Avstängd efter att ha blivit utvisad i omgången som spelades för drygt två veckor sedan.

Buric: Målvakten var utanför truppen i den senaste matchen men har dessförinnan varit given och verkar ha gjort det relativt bra ifall man tar hänsyn till antal insläppta mål, därmed handlar det troligen om en krämpa.

Pjanic: Mittfältaren är lindrigare skadad men väntas återvända redan imorgon när hans Juventus spelar mot Lyon.

Civic: Avstängd efter att ha dragit på sig för många gula kort.

Lulic: Skadad och rapporterna har varierat, enligt vissa källor väntas Senad återvända i början av mars och enligt andra kommer det dröja ända in i april. Därmed är Lulic ett högst osäkert kort och tyvärr verkar det som om comebacken i landslaget fördröjs.

Kodro: Fick chansen enstaka gånger runt nyårssträcket men tog den inte och är därför petad, kommer därmed sannolikt inte att kallas inför playoff-matchen/erna