Lagbanner
Philips Stadion, 2024-09-07 20:45

Holland - Bosnien & Hercegovina
5 - 2

Spelarbetyg: Nederländerna – Bosnien och Hercegovina: ”Gjorde intryck direkt”

Spelarbetyg: Nederländerna – Bosnien och Hercegovina: ”Gjorde intryck direkt”

Det bosniska landslaget förlorade borta mot Nederländerna i Uefa Nations League. Här är SvenskaFans Bosniens betyg på de bosniska spelarna.

Nederländerna – Bosnien och Hercegovina 5–2 (2–1)
Mål
: 1–0 Joshua Zirkzee (13), 1–1 Ermedin Demirovic (27), 2–1 Tijani Reijnders (47), Cody Gakpo (56), 3–2 Edin Dzeko (73), 4–2 Wout Weghorst (89), 5–2 Xavi Simons (92). 

Varningar, Bosnien: Ermedin Demirovic (76), Jusuf Gazibegovic (86). 
Varningar, Nederländerna: Inga varningar. 

Bosnien, startelva (3–5–2): Nikola VasiljAdrian Leon Barisic, Nikola Katic, Nihad Mujakic (Dzenis Burnic, 68) – Jusuf Gazibegovic, Denis Huseinbasic (Esmir Bajraktarevic, 68), Benjamin Tahirovic (Rade Krunic, 46), Armin Gigovic (Dario Saric, 68), Amar Dedic – Ermedin Demirovic (Haris Tabakovic, 83), Edin Dzeko (K). 

Nederländerna, startelva (4–3–3): Bart VerbruggenDenzel Dumfries (Lutsharel Geertruida, 66), Matthijs De Ligt, Virgil Van Dijk (K), Nathan Aké (Jurrien Timber, 66) – Jerdy Schouten (Quinten Timber, 83), Ryan Gravenberch, Tijani Reijnders – Xavi Simons, Cody Gakpo (Donyell Malen, 66), Joshua Zirkzee (Wout Weghorst, 74). 

Domare: Donatas Rumšas (Aleksandr Radiuš och Dovydas Sužiedelis) 

Arena: Philips Stadion, Eindhoven 

Betygsskala
5 - Mästerlig
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Dålig 

Nikola Vasilj (2) 
Målvakten var lite tveksam i det första målet efter Simons skott som styrdes in och hamnade sedan till United-anfallaren som kunde skarva in den. Vasiljs självförtroende växte för varje minut och stod för ett par bra räddningar. Men det självförtroendet rubbades när Nederländerna började uttöka ledningen flertal gånger – dock finns det inte mycket han kan göra vid de målen. 

Adrian Leon Barisic (2)
Mittbacken är tillbaka i laget efter ett par skadeperioder. Barisic stod för en del blockerade skott och tajmade sina brytningar. 

Nikola Katic (2)
När Nederländerna gjorde sitt första mål var det även Katic som var lite tveksam när bollen styrdes mot Zirkzee. När Bosnien kvitterade, slog mittbacken en perfekt passning in till spelyta två där Huseinbasic kunde sedan lägga den vidare till målskytten Demirovic. Defensivt stod han för en kämpainsats och ett par viktiga brytningar. Han har ändå trots förlusterna under Barbarez visat sig vara en mittback man kan lita på. 

Nihad Mujakic (2) – Utbytt i den 68:e minuten 
I samtliga situationer var han bestämd och stod för en fin målrensning i den 20:e minuten. Men i övrigt hade han det svårt men han får en svag tvåa. 

Jusuf Gazibegovic (1)
Har i vanliga fall fått spela på vänsterkanten i de tidigare matcherna för landslaget men i denna match fick Gazibegovic chansen från höger vilket är en mer naturlig position för 24-åringen. Men hade det svårt med beslutsamheten med boll och hade dessutom ett läge att sätta ett mål men sköt svagt mitt på Verbruggen. Ytterbacken hade det svårt att bidra offensivt men också defensivt då han vid några tillfällen hade tveksam positionering.  

Denis Huseinbasic (3) – Utbytt i den 68:e minuten 
Gjorde sin första start i den bosniskatröjan och var den spelaren som assisterade till Demirovics kvittering. Han positionerade sig bra i flera situationer centralt och även utan boll får han godkänt. Huseinbasic var en av de mittfältare som bidrog mest och som försökte mest när det gäller det offensiva. Även han stod för en kämpainsats.  

Benjamin Tahirovic (2) – utbytt i den 46:e minuten 
En spelare som inte fått spela mycket i sin klubb, i form av Ajax, där han inte har förtroendet hos den nye tränaren. Däremot fick han förtroendet i denna match, där mittfältaren gjorde vad han kunde, vilket var tillräckligt för att vara godkänd. I övrigt positionerade han sig relativt rätt när det gäller det defensiva och hade inte så mycket bollkontakter. 

Armin Gigovic (2) – utbytt i den 68:e minuten 
En mittfältare som fått spela mycket sedan Barbarez tog över landslaget. Gigovic gjorde en godkänd insats precis som i de tidigare matcherna och behöver mer tid i landslaget. Han stod för ett par bra passningar och tog hem jobbet flera gånger. Men något hot framåt från hans sida blev det inte. 

Amar Dedic (2)
Spelade från vänster i denna match och stod för en godkänd insats. Den talangfulla högerbacken kände sig rätt bekväm på den andra kanten och visade sig även vara bekväm med bollen. I vissa kontringar kunde han sätta fart och skapa något, men Dumfries stängde kanten ganska bra. 

Ermedin Demirovic (3) – utbytt i den 83:e minuten 
En anfallare som håller hög nivå i klubbfotboll men som inte riktigt hittar samma form i landslaget. I dag mot Nederländerna var han vass. I den 26:e minuten sänkte han Van Dijk i en närkamp och en minut efter kunde han sätta kvitteringsmålet på ett kyligt sätt – han tajmade löpningen perfekt och avslutet var bra. I övrigt stod anfallaren för många löpsteg och pressade försvaret i Nederländerna vid flera tillfällen. 

Edin Dzeko (2)
Storstjärnan och kaptenen stod för en okej insats och fick springa en del, något som han i vanliga fall inte brukar vara känd för – framförallt i den första halvleken. Men även kaptenen skulle få näta i denna match, vilket han gjorde i med en kvart kvar av matchen. Dessutom skulle det visa sig att han och Bajraktarevic var en het duo, där båda spelarna satte fart på Bosniens offensiva spel och hade lägen att kvittera. 

Ersättare
Rade Krunic (1) – inbytt i den 46:e minuten 
Den tidigare Milan-spelaren gjorde ett mindre bra inhopp. Krunic bidrog inte med så mycket förutom att försöka täcka de farliga ytorna centralt och bryta bollen men mycket mer än så kunde inte den erfarna mittfältaren stå för. 

Esmir Bajraktarevic (3) – inbytt i den 68:e minuten 
Kommer in och står direkt för en fantastisk assist till Edin Dzeko och visade direkt på sin talang. Dessutom var han den spelaren som vågade hota framåt och vågade ta plats i de farliga ytorna. Bajraktarevic fick även möjligheten att göra mål men Verbruggen var först på bollen i det läget. Definitivt en spelare för framtiden i det bosniska landslaget. 

Dario Saric (2) – inbytt i den 68:e minuten 
Hans inhopp syntes inte så mycket och hade det svårt att komma in i matchen. Men han kunde ändå bidra med spring i benen och kämparglöd. 

Dzenis Burnic (2) – inbytt i den 68:e minuten
Kämpade bra och sprang mycket, dessutom stod han för några viktiga brytningar när Nederländerna kontrade. Men kunde ibland slarva i passningsspelet. 

Ej betygsatta: Haris Tabakovic (inbytt i den 83:e minuten), 

Ej inbytta: Kenan Piric, Osman Hadzikic, Ermin Bicakcic, Stjepan Radeljic, Ifer Djakovac, Ivan Basic, Dal Varesanovic.

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2024-09-07 22:45:00
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina