Lagbanner
Tahirovic har valt Bosnien
Foto: AS Roma

Tahirovic har valt Bosnien

Roma-talangen har valt bort Sverige

Nu är det officiellt att Benjamin Tahirovic ska spela för Bosnien. Detta meddelade förbundets direktör Zvjezdan Misimovic via instagram och även Tahirovic själv har bekräftat. Faruk Hadzibegic har direkt kommit ut i media, med att han kommer ta ut mittfältstalangen till kvalmatcherna för Europamästerskapet. 

Talangen har spelat 7 matcher för det italienska laget, varav fem Serie A-matcher och två Coppa Italia matcher. Med förtroendet från José Mourinho, kan det förväntas fler. En del spekulationer har det har det varit och i flera månader har Tahirovic stått inför ett landslagsdilemma. 

Även det svenska fotbollsförbundet har bekräftat att Tahirovic är nu förlorad för blågult. Svenska förbundskaptenen Janne Andersson visade också intresse för talangen, när valet av landslag var aktuellt. Detta är inte första gången som Sverige varit med om. Sheffield Uniteds mittback och Bosniens mittback Anel Ahmedhodzic valde också bort Sverige för spel i Bosnien. Även andra spelare som Dennis Hadzikadunic och Adi Nalic valde den bosniska tröjan före den svenska. Den listan kan fortsätta ifall FC Midtjyllands mittfältare Armin Gigovic gör samma val. 

Bosniens tränare Faruk Hadzibegic har via sin Facebooksida, sagt att han ser Tahirovic som Bosniens framtid. Med detta beslut från Romas talang, kan förbundet blicka framåt för fler talangfulla spelare som är aktuella för Bosnien. Stor konkurrens på mittfältet förväntas och därmed står Hadzibegic inför svåra val när han väljer ut truppen till kvalet. 

Benjamin Selmanovicbenjamin.selmanovic03@gmail.com2023-02-16 22:36:15
Author

Fler artiklar om Bosnien & Hercegovina