Lagbanner
Stade de Bordeaux, 2022-02-20 17:05

Bordeaux - Monaco

Första testet för David Guion

Första testet för David Guion

Monaco på besök när les Girondins ska försöka klättra över nedflyttningsstrecket.

Bordeaux har en ny tränare. David Guion fick uppdraget att rädda vad som räddas kan och han presenterades i torsdags.

FCGB ligger sist i tabellen med 14 omgångar kvar, men det skiljer bara en poäng mellan de fem sämst placerade klubbarna. För Bordeaux del är detta första gången sedan säsongen 1959/60 som man ligger så dåligt till så här långt in på säsongen. Det året var också den senaste gången klubben åkte ur på sportsliga grunder.

Den förre Reims-tränaren kommer med ett rykte att kunna sätta ett försvarsspel och att få ihop ett kollektiv. Att han även är en pragmatiker kan visa sig direkt. Guion är en ”4-3-3-tränare”, men han ser ut att välja tre mittbackar till söndagens match mot Monaco.

För att täta till ligans sämsta försvar blir det Gregersen som gör Marcelo och Ahmedhodzic sällskap framför Poussin i målet.

Förutom Costil i mål saknas viktige anfallare Elis den här gången. Bordeaux får leta upp en ny kollega till Hwang på topp.

Gästande Monaco kommer också från ett tränarbyte. Belgaren Philippe Clement har nu sju matcher i fickan och han ser ut att ha lyckats med sitt första uppdrag. Även han ska täta en defensiv som läckte som ett såll. ASM har nu hållit nollan i fem av sina sju senaste matcher.

Bordeaux höll öppen träning inne på arenan i fredags. Man väntar drygt 30 000 åskådare till söndagens match när operation "rädda Girondins" går in på sista raksträckan.

Möjlig Bordeaux-elva: Poussin – Gregersen, Marcelo, Ahmedhodzic – Pembélé, Onana, Guilavogui, Mensah – Adli – Hwang, Oudin.
 

John Cederblad2022-02-20 09:25:00

Fler artiklar om Bordeaux