Stadion Radnik, 2023-04-01 17:00

Gorica - Dinamo Zagreb

Bortamatch mot jumboklubb
Komigen Drmic!

Bortamatch mot jumboklubb

Kaptenen har lämnat skeppet innan ens säsongen tog slut, en era utan honom startar i bortamatchen mot jumbo klubben HNK Gorica.

Dinamo kommer närmast från en viktig hemmaseger mot HNK Rijeka (1-0) där Ristovski blev matchhjälte i Ademis avskedsmatch. Förutom att ’plavi’ får klara sig utan Ademi, så saknas även Bruno Petkovic i offensiven, vilket öppnar möjligheter för nyförvärvet Josip Drmic att ta chansen på nytt.

Josip Drmic – stora nyförvärvet som slocknade tidigt
Anfallaren värvades från Rijeka i somras i hopp om att ge Dinamo den killer i straffområdet som man saknade sedan Eduardo da Silva tiden. Men schweizaren har varit kritiserad trots att han har gjort 12 mål i samtliga tävlingsmatcher och det var hans mål mot Bodö/Glimt i Champions League playoff som gav Dinamo gruppspelet i elittävlingen.

Petkovic är inte den typen som ska göra 20 mål per säsong och därför plockade man in Drmic på free-transfer. Själv är jag överraskad och samtidigt besviken över hur utvecklingskurvan har gått sedan spelaren anlände till klubben.

Till skillnad från Petkovic, så förhandlar inte klubben förnyande av Drmics kontrakt. Redan mot Gorica på lördag måste anfallaren bevisa att han kan leva upp till förväntningarna.

Startelvan
Landslagsuppehållet har slitet en del på vissa spelare, främst tänker jag på högerbacken Ristovski, mittbacken Josip Sutalo som spelade båda matcherna i EM kvalet. Baturina spelade 80-minuter för U21 landslaget när man besegrade England på bortaplan och spelaren gjorde ett vackert frisparksmål.

Värt att nämna är Livakovics sjuka form mot Turkiet, påminner mycket om den formen han hade under VM 2022. Hur som helst, vi har en målvakt vars intresset ökat markant senaste veckorna bland annat från spanska Villarreal och turkiska Galatasaray.

Livakovic MV – Ristovski HB, Ljubicic VB, Sutalo MB, Peric MB – Bulat DM, Misic CM – Ivanusec OVM, Baturina OM, Spikic OHM – Drmic FW

Förväntningar
HNL:s sämsta klubb är HNK Gorica med 16 poäng på kontot efter 26 omgångar. Upp till säker mark är det hela åtta poäng men trots tabelläget är det värt att nämna att just Gorica kryssade på Maksimir i slutet av januari. Matchen slutade mållöst och vi kommer säkert stå på en patrull med försvarare i den här matchen också. Jag tror på en målrik tillställning och hoppas på att Drmic kommer se ljuset i tunneln för en gångs skull. 

Senast Dinamo besökte Gorica var under 2022 och då blev det knapp seger efter att Orsic gjorde målet på tilläggstid. Bortamatchen var ett av Dinamos sämsta insatser denna säsongen.
 



Datum: lördag 1 april
Tid: 17:00
Plats: stadion Radnik (Zagreb)
Tips: 2-3 (Spikic, Baturina, Drmic)


 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-03-31 23:59:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!