Champions League kvalet - returmatch mot FC Shkupi

Champions League kvalet - returmatch mot FC Shkupi

Dinamo har allt i egna händer inför returen.

Kort resume om senaste matchen
Vad hände egentligen i Zagreb? Dinamo förväntades säkra ett positivt resultat inför returen men det svängde i matchen på Maksimir. Shkupi fick vingarna när Dinamos försvar bjöd på billigt ledningsmål. Att Dinamo ägde stora delar av matchen, skapade chanserna och till slut vände på underläget i 86:e minuten, avslutades med en chock. På tilläggstid är det målvakten Livakovic som intar scenen och missbedömmer en situation, som leder till att vi har ett slutresultat som lämnar returen öppen mer eller mindre.

Inför matchen
I helgen såg vi det som komma skall. Dinamo torpederade motståndet med hela 5 mål på bortaplan i ligaspelet. Mislav Orsic gjorde mål och assist och en ung Martin Baturina gör återigen en insats som betyder att ynglingen redan nu knackar på förstaelvans dörr. Att Dinamo saknar mittbackarna Josip Sutalo och Theophile-Catherine är ett avbräck. Men truppbredden ger dom blåa flera val i startelvan och lämnar därför spekuleringar vilka som startar. Istället är det dansken Lauritsen och kanske Peric som utgör mittbacksparet. Ytterbackpositionerna blir svåra att gissa: Ristovski eller Moharrami som högerback och Ljubicic som vänsterback? Centralt i mitten förväntas kaptenen Ademi starta tillsammans med Josip Misic. Offensivt blir det mycket förvånande om vi inte ser Ivanusec tillsammans med Orsic och Spikic. Vågar Ante Cacic starta med två anfallare (Petkovic & Drmic) eller en ensam Petkovic?

Startelvan 4-2-3-1
Livakovic – Ljubicic, Moharrami, Lauritsen, Peric – Ademi, Misic – Ivanusec, Orsic, Spikic - Petkovic


Tankar inför returen
Vi kan alla enas om att Dinamo sattit sig själva i den här situationen. Faktum är att ödet fortfarande ligger i Dinamos händer och det ska mycket till att Shkupi tar sig vidare till nästa kvalrunda. Förutom på läktaren, borde matchbilden inte vara mer anorlunda än den från Zagreb. Efter 90 spelade minuter, förväntar jag mig att vi glömmder allt det dåliga som hände för en vecka sedan.

Viktigt att känna till:
Bortamålregeln gäller inte längre, så det bådar för Dinamos del. FC Shkupi spelar matchen på national arenan i Skopje. Vilket betyder att man inte spelar på hemmaplanen Cair stadion. Anledningen att man väljer spela på national arenan kan helt enkelt vara stort publikintresse.

Plats: Todor Proeski National arena (Skopje)
Tid: 21:00
Domare: J.Kehlet (Danmark)
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2022-07-26 11:30:00
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!