PAOK FC - Dinamo Zagreb
5 - 1

Conference League PAOK – Dinamo 5-1: kriminell insats i returen!
Hejdå Conference League, Bruno Petkovic stannar på sju fullträffar!

Två måls ledningen från Zagreb smälte som en iskub under solen efter halvtimmen spelad på Toumba stadion. Dinamo visade ett helt nytt ansikte i returen när man spelade kriminellt i försvaret.

PAOK – Dinamo Zagreb = 5-1 (3-0)
Baba 27’ 1-0, Självmål 33’ 2-0, Thomas 42’ 3-0, Koulierakis 73’ 4-1, Zivkovic 88’ 5-1; Hoxha 49’ 3-1

När du väntar en hel vecka på returen och står inte ut att invänta matchen, men istället bjuder ditt favoritlag på en plattmatch från alla tiders mardrömmar. Nu händer Sparta igen och vi verkar inte ha lärt oss något från förlusten i Prag, det hade gått att hymla om den här matchen i flera dagar och insatsen i andra halvleken var bara ett tecken att visst hade det gått mot detta PAOK i en bättre värld.

Med facit i hand är det lätt att vara klok i efterhand. Jakirovic valde samma manskap som presenterade Dinamos färger för en vecka sedan i Zagreb och kanske kunde en och annan ändring ske i startelvan.

Det som Jakirovic meddelade under presskonferensen att Dinamo skulle kombinera och anfalla PAOK uteblev under en hel halvlek och på tal om att försvaret som skulle vara kompakta och på tårna när PAOK vinner boll, men istället såg vi ett P8 lag som för första gången spelade boll tillsammans.

Katastrofen i första halvleken kunde ha undvikits om avståndet mellan lagdelarna inte var för långa. Sjukt att detta kan hända i en match som denna när du slåss om en kvartsfinal i Europa?! PAOK spelarna i spetsen med Konstantelias kunde vrida och vända helt ostört på mittplanen.

Taktiken kändes redan från start dömd att misslyckas. Svart-vita var taggade, det var en elektisk stämning på Toumba stadion som bara väntade på första målet.

Dinamo bjuder på tre billiga mål där det första kom från en hörna när Misic tappade markeringen och stirrade på bollen istället! Nybörjar misstag av en spelare som Misic som gjorde en kanoninsats på Maksimir och åt upp varenda boll.

Störande och irriterande momenten fortsatte när andra målet kommer efter att samtliga spelare låter Koulierakis ladda skott utanför straffområdet och Nevistic hänger inte alls med när bollen ändrar riktning efter att Sucic fegt vänder ryggen och styr bollen in i målet.

Tredje målet och det sista under första halvleken nickas in av Thomas som står helt ensam på andra stolpen och ger PAOK total ledning i dubbelmötet! Dinamo Zagreb var redan här utslagna, utan ett enda försök mot mål, liksom PAOK på Maksimir för en vecka sedan. Yttern Hoxha skulle dock ge ett stort hopp med målet i 49:e minuten och snart skulle blått ta över kommandot i Grekland. Intressant att det här var Hoxhas första mål någonsin för Dinamo, men tyvärr skulle det målet inte betyda något i slutändan.

Målet skulle bara vända matchbilden i fortsättningen och plötsligt behövde Dinamo bara sätta ett andra mål för att komma tillbaka. Tyvärr saknade man ikväll spetskvalitet i offensiven och bevis på detta är Dario Spikics missade friläge för potentiella 3-2. Det upprepar gång på gång att offensiven saknar spelare för att nå en kvartsfinal i Conference League. Spikic hade identiskt läge i CL-kvalet på bortaplan mot AEK Aten när han bränner friläget vid 2-0 ledning för Dinamo.

Spelaren har potential men hittills har han sumpat Dinamos säsong i diket med flertal missar (AEK, Lokomotiva och nu PAOK).

Näst på tur var hemmamålvakten Kotarski som fenomenalt räddar Sucics försök! När reduceringen stod allt närmare då var PAOK återigen redo att straff usla misstagen i försvaret vid nästa hörna och gör löjliga 4-1.

Med nästan tjugo minuter kvar fanns det tid att göra en sista comeback men tyvärr chockerades det blåa laget av PAOKS fjärde mål. Otroligt hur vissa mål kan påverka matchbilden flertal gånger under en och samma match. Fram till slutet var det desperata försök och det närmaste kom från Josip Misic som testade ett hårt skott utanför men återigen räddade Kotarski.

Fiaskot var fullbordat i 88:e minuten när Misic orsakar straffspark och straffpunkten sattes av ingen annan än en serb som firar det femte målet med sina ”Grobari”.

Summering
Tyvärr var det insatsen i första halvleken som ställde Dinamo och frågan är om ens 3-0 eller 4-0 från Zagreb hade räckt för att ta sig vidare här. Inte med den här truppen och med spelare som Spikic, eller Perkovic på vänsterbacken eller ännu bättre en usel backlinje som saknar rutin. Europaspelet är slut för den här gången och det betyder att laget nu kan vända sig åt ligakampen och kroatiska cupen. Med kvällens bortamatch avslutad var det här en ut av åtta bortamatcher som väntar Dinamo på de kommande nio tävlingsmatcher! Ja ni hörde rätt, åtta bortamatcher och det är inte vilka som helst: två raka bortamatcher mot Hajduk, en i ligan och en i cupen, och samtidigt en bortamatch mot Rijeka!

Spelarbetygen från 1- till 5.
5- legendarisk
4- världsklass
3- professionellt
2- medel
1- amatör

Nevistic 1- släpper du in fem mål är du inte värd mer än en rak etta!
Perkovic 1- det funkar inte längre att forcera den här killen som vänsterback, vågade inte bryta bollar, såg stundtals osäker ut.
KTC 1- från Man of the Match till en av syndabockarna till det tredje målet.
Bernauer 2- ikväll släppte Dinamo in fem mål men den här killen går inte att skylla på ett enda mål.
Misic 1- usel ikväll till skillnad från matchen i Zagreb där han åt upp PAOK.
Sucic 2- vaknade liksom hela laget i andra halvleken och plötsligt fick han en matchboll som Kotarski sätter stopp för.
Baturina 2- tyckte att han var en av få ljuspunkter ikväll omringad i ett hav av PAOK spelare.
Spikic 1- som ytter höger förväntas det mycket mer, missar friläget som kanske hade tagit Dinamo vidare till kvarten.
Hoxha 2- får en tvåa på grund av målet, men i övrigt tog han för många beslut under matchen.
Petkovic 1- fick inga bollar ikväll och en match som denna var inte alls skapad för Bruno.
Kaneko 1- fortsätter att floppa och frågan är om han kan lyfta sig.
Kulenovic 2- byts in i 80:e minut och kort därefter gör han ett mål som döms bort på grund av hands! Kanske skulle han byts in ännu tidigare.