Albanien skrällde och tog en poäng från Kroatien

Dagens EM

Omgång två i gruppspelet har nu gått igång. Skrällarna fortsätter med ett Albanien som tar poäng mot Kroatien. Tyskland säkrar åttondelen och Skottlands Kieran Tierney skadades allvarligt.

Kroatien-Albanien
Båda länderna kom in i matchen med var sin förlust. Kroatien med en 3-0 förlust mot Spanien och Albanien med en 2-1 förlust mot Italien. För att länderna skulle ha chans för avancemang så behövde de båda ta poäng.

Och i första halvlek tog det bara 10 minuter innan bollen var i kroatiens nät efter en nick från Qazim Laci. Kroatien hade sedan problem att hitta chanser och Dominik Livakovic gjorde några avgörande räddningar för Kroatien. Men i matchminut 74 och 76 vaknade kroaterna till och hittade två snabba mål av Andrej Kramaric och ett självmål av Klaus Gjasula.

Men Klaus Gjasula blev sedan matchhjälte för Albanien i 95 matchminuter för att sätta dit slutresultatet 2-2.

Nu måste Kroatien vinna mot Italien, annars är EM-resan slut. Desamma för Albanien mot Spanien.

Tyskland-Ungern
Hemmanationen Tyskland överraskade positivt mot Skottland med hela 5-1. Allt fungerade som det skulle för Nagelsmanns lag. En stabil defensiv och en fartfylld offensiv. Dessvärre så var det inte likadant för Ungern. Ungrarna kom till matchen från en 3-1 förlust mot Schweiz, där man hade chanser att ta i alla fall en poäng.

Men det var tyskarna som visade upp sig igen för hemmafansen. Jamal Musiala gjorde mål igen och Ilkay Gündogan satte dit slutresultatet 2-0.

Med detta så är Tyskland klara för åttondelsfinal och Ungern måste ta en seger mot Skottland för att ha någon chans att ta sig vidare.

Skottland-Schweiz
Skottland levde inte riktigt upp till det enorma publikstöd man fick under premiären mot Tyskland. En förlust med 5-1 var inte riktigt det The Tartan Army förväntade sig av sitt land. Schweiz kammade samtidigt in tre riktigt viktiga poäng mot Ungern.

Skottland hade lik förra matchen problem att hitta avslut. Det behövdes en styrning av Fabian Schär i 13 matchminuten för att bollen skulle hitta in i nät. Xherdan Shaqiris fick in ett kvitteringsmål i 26 matchminuten, och sedan dess var matchen öppen. Skottland fick fram några chanser, likaså för schweizarna. Schweiz hade en till boll i nät under första halvlek som dömdes bort för offside.

Andra halvlek hade mest halvchanser. Embolo chippade in en boll i 80 matchminuten, men det dömdes bort för offside. Både Skottland och Schweiz skapade en del chanser i matchens slutskede, men inget som gick i nät.

Skottland vann självklart publikkampen. Skottarna firade alla möjliga situationer som ett mål. En ful tackling, en vunnen hörna och inkast kunde generera hejaramsor.

Kieran Tierney fick gå av skrikandes på bår efter att han tappat balansen i en duell, och något i vänstra benet skadades allvarligt.   '

Övrigt
Klaus Gjasula blev den första spelaren i EM-historien att bli inhoppad, göra ett självmål och sedan göra ett mål, fast i rätt nät.

Ett Tyskland fan bröt sin arm i premiärmatchen mot Skottland efter att han blev träffad av ett skott från Niclas Füllkrug i uppvärmningen inför matchen. Det tyska fanet fick ett brev och en tröja av Füllkrug där han bad om ursäkt.