Beau Jeu-bloggen: Dags att checka ut

Så var det även min tur att checka ut från Frankrike. I över en månads tid har jag rest runt i landet för att bevaka sommarens mästerskap och har nu nått vägs ände.
 
Det har varit en väldigt intensiv, men på samma gång lärorik, period där jag varit priviligierad att få se och uppleva otroligt mycket som för alltid kommer vara en del av mitt liv. Från ett mulet och småkyligt Lille i norr till ett stekande varmt Marseille i söder och däremellan en rad remarkabla städer som alla gjort unika intryck på sitt vis. Under resans gång har jag träffat enormt många människor av alla dess möjliga nationaliteter som likt mig begett sig till Frankrike för fotbollens skull.
 
Mästerskapet i sig finns det mycket att säga om. Förväntningarna var skyhöga från min sida nu när det skulle spelas betydligt fler matcher än under tidigare upplagor efter att UEFA beslutat sig för att utöka antalet deltagande länder. Med facit i hand kan jag inte påstå att det nya upplägget blev någon vidare succé, men det känns fel att beklaga sig efter allt jag varit med om de senaste fem veckorna.
 
Videoinslag, livesändningar, intervjuer, podcastinspelningar och otaliga texter i alla dess former är vad som mer eller mindre dagligen stått på mitt schema sedan i mitten av mars. Därför ska det nu bli skönt med tio dagars semester, någonting det inte varit på tal om för min del sedan sommaren 2013. Sedan är det åter dags att hoppa upp på hästen och rivstarta igång nästa projekt.
 
Mycket snart ska jag stiga ombord på flygplanet som tar mig tillbaka hem till Hamburg. Innan jag gör det och knyter ihop mästerskapssäcken vill jag passa på att tacka er alla som på något sätt och vis engagerat sig i det arbete jag utfört under EM. Det betyder otroligt mycket för mig och jag hoppas ha återgett en någorlunda bild av hur det är att vara på plats under ett Europamästerskap.
 
Nu har det blivit dags att stänga ner butiken och checka ut från Frankrike.
 
Au revoir!

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2016-07-12 08:30:00
Author

Fler artiklar om EM 2016