Del III: Övergångarna som aldrig blev av

Del III: Övergångarna som aldrig blev av

I den här artikelserien har vi samlat några av historierna om de övergångar som kunde blivit av men som av diverse anledningar i slutändan gick i stöpet.

Vi har nått mitten av veckan och det har nu blivit dags för del tre av den här artikelserien, där undertecknad återberättar några av historierna om spelare som var nära att skriva på för en ny klubb men som i slutändan blev kvar – alternativt gick till ett annat lag.
 
I dagens artikel skriver jag bland annat om när Totti funderade på att lämna Roma, varför Bayern München valde att tacka nej till Zlatan Ibrahimovic och hur Rafael van der Vaart försökte tvinga sig till en flytt med hjälp av ett foto. 

Francesco Totti till Real Madrid
För många är det nog snudden på omöjligt att föreställa sig Totti representera en annan förening än sitt kära Roma. Det kunde dock ha skett 2004, då Real Madrid var på jakt efter hans signatur och frestade med att få spela tillsammans med bland annat Zidane, Raul och Figo. Totti säger själv att han behövde lång tid på sig innan han fattade sitt beslut, men i slutändan vägde kärleken till klubben i hans hjärta och den eviga staden tyngre än chansen till att vinna titlar med ett av världens bästa lag. 
 
Kaká till Manchester City
I samma veva som Manchester City gått från mer eller mindre luspanka till stenrika ville man under januarifönstret 2009 slå på stort och spänna musklerna inför omvärlden. Detta skulle man göra genom att värva Kaká, som på den tiden betraktades som en av de bästa spelarna. Inte mindre än hundra miljoner pund var man villiga att betala för den brasilianske superstjärnan och AC Milan hade svårt att avböja det massiva erbjudandet. Kaká funderade länge och väl över en flytt, men valde till slut att tacka nej. Ett halvår senare skulle han dock lämna den italienska storklubben för Real Madrid, och det för avsevärt mindre pengar än vad Manchester City erbjöd för hans tjänster.
 
Zlatan Ibrahimovic till Bayern München
Intresset var av förklarliga skäl kolossalt för den unge Zlatan, som trollat och trixat för sitt Malmö FF. Som bekant blev Ajax första destinationen utomlands, men det fanns flera andra klubbar som funderade på att försöka knyta anfallaren till sig. En av dem var Bayern München, som under en tid hade scoutat svensken och var även i kontakt med MFF. Dock avskräcktes man av prislappen då man på den tiden inte var beredda att betala flera miljoner euro för en spelare tänkt för reservlaget.
 
Alan Shearer till Manchester United
När man hör namnet Alan Shearer är det svårt att inte per automatik tänka på Blackburn och kanske framför allt Newcastle. Faktum är dock att målsprutan kom fram i Southampton och innan han tog nästa steg i karriären och skrev på för Blackburn uppvaktades han av inga mindre än Manchester United. Det som gjorde att han aldrig fick benämna Old Trafford som sin hemmaplan var att klubben bad honom vänta tre-fyra veckor så att de skulle hinna få ihop pengar till att finansiera en affär. Det tålamodet hade inte Shearer och valde alltså i stället Blackburn. Fyra år senare gjorde Sir Alex Ferguson återigen ett försök, men fick då nobben av Blackburn som inte ville sälja en av sina bästa spelare till en titelkonkurrent och accepterade Newcastles anbud framför näsan på den skotske stortränaren.
 
Rafael van der Vaart till Valencia
Holländaren var 2007 Hamburgs stora superstjärna och fansens favoritspelare. Därför kom det som ett hårt slag i magen på dem när de en dag fick se en bild på honom poserandes med en Valencia-tröja. Han hade nämligen bestämt sig för att tiden i HSV var ett avslutat kapitel och att han till varje pris ville till Spanien. Klubben lät sig dock inte övertalas varken av Valencia eller van der Vaart själv och tvingades stanna kvar i Tyskland. Året därefter fick han däremot sin vilja igenom då han såldes till Real Madrid.

» Del II: Zidane, Ibrahimovic och Lahm
» Del I: Ronaldinho, Gerrard och Bale

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-01 15:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans