Del V: Övergångarna som aldrig blev av

Del V: Övergångarna som aldrig blev av

I den här artikelserien har vi samlat några av historierna om de övergångar som kunde blivit av men som av diverse anledningar i slutändan gick i stöpet.

Så var vi framme vid slutstationen – för den här veckan. Undertecknad har nämligen tyckt det varit så pass roligt och intressant att skriva om övergångar som av olika anledningar aldrig blev av att han bestämt sig för att fortsätta artikelserien även under den nästkommande veckan.
 
Dock blir det ett uppehåll under helgen, men innan dess ska du få läsa om Roberto Carlos besök hos Aston Villa, hur nära Rivaldo var att gå till Bolton samt den moderna klassikern om stackars Peter Odemwingie. Håll till godo! 

Pato till Hertha Berlin
Hertha Berlin var i början av 2000-talet inne på det brasilianska spåret och lyckades locka över ett flertal spelare till den tyska huvudstaden. En av dem man försökte lägga vantarna på var en viss Pato, som redan var överens med den dåvarande ordföranden Dieter Hoeneß. Men när han fick nys om att SC Internacional krävde tre och en halv miljoner euro för den då 16-årige supertalangen valde Hoeneß att backa. Detta eftersom de tidigare brassarna som hämtats in haft stora bekymmer att acklimatisera sig och rädslan för att även Pato skulle bli en flopp var för stor för att han skulle våga chansa. 
 
Rivaldo till Bolton
Bolton har de senaste åren haft det minst sagt jobbigt då man riskerat gå i konkurs. Backar vi bandet till 2004 var det desto muntrare tongångar i klubben då man hade som ambition att bli ett stående topplag i England. Med Sam Allardyce bakom spakarna hade man nu siktat in sig på Rivaldo, som vid den tidpunkten hamnat i AC Milans frysbox. Rivaldo själv uttalade sig om att han ville vara med på resan att försöka ta Bolton ut i Europa för första gången någonsin – vilket de faktiskt lyckades med. Dock utan den brasilianske spelfördelaren som trots att han uppgavs vara så gott som klar för klubben i slutändan aldrig kom.
 
Roberto Carlos till Aston Villa
Magiska frisparkar och benmuskler av en annan värld karaktäriserade Roberto Carlos som fotbollsspelare. Det var i Inter hans europeiska äventyr tog sin början, innan han flyttade till Real Madrid och blev en av världens bästa spelare. Hans första kapitel hade dock kunnat tagit sin början på de brittiska öarna och närmare bestämt hos Aston Villa. Den före detta vänsterbacken har nämligen avslöjat att han 1995 besökte klubben och att en övergång var nära, men tydligen var den dåvarande tränaren Brian Little inte lika övertygad som styrelsen och det hela rann ut i sanden.
 
Didier Drogba till Inter
Chelsea hade precis gått miste om ligatiteln med minsta möjliga marginal samt förlorat finalen i både ligacupen och Champions League. Drogba kände sig less på fotbollen och när hans före detta tränare José Mourinho hörde av sig, som nyligen tagit över Inter, var frestelsen stor att flytta till Italien. Att Chelseas nye tränare Luiz Felipe Scolari inte var någon större beundrare av anfallaren från Elfenbenskusten gjorde inte saken bättre, och Drogba uppger i sin egen självbiografi att en flytt blivit till verklighet om det inte vore för att han övertalades av Frank Lampard och Roman Abramovich om att bli kvar i London.
 
Peter Odemwingie till Queens Park Rangers
Det här är en modern klassiker som nog aldrig kommer glömmas bort. På januarifönstrets sista dag 2013 var Odemwingie övertygad om att han skulle lämna West Bromwich för spel med Queens Park Rangers. Så pass övertygad att han körde från Birmingham till London och väntade utanför Loftus Road för att kunna slutföra affären, och ställde även upp på en tv-intervju där han pratade om övergången. Problemet var bara det att klubbarna ännu inte kommit överens med varandra och gjorde inte heller det. Snacka om en pinsam situation för den stackars anfallaren.

» Del IV: Ronaldo, Müller och Kahn
» Del III: Totti, Kaká och van der Vaart
» Del II: Zlatan, Zidane och Lahm
» Del I: Ronaldinho, Gerrard och Bale

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-03 08:15:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans