Bruno Petkovic

Dinamo dominerade matchen, men det saknades skärpa i avsluten

Dinamo Zagreb - Osijek = 1-1 (0-0)
Petkovic 62' 1-1 ; Mierez 55' 0-1.

Ligaomgångens sista match spelades på Maksimir i Zagreb. Inför 5.500 åskådare kryssade lagen där gästerna tog ledning, men blått kvitterade genom Bruno Petkovic. Trots poängtappet, utökade Dinamo serieledningen med +1 poäng, och nu har vi hela tolv poäng ner till Hajduk!

Det var en lugn och sömnig första halvlek. Dario Spikic lyckades sätta bollen i målet i 11:e matchminuten, men målet blåstes av p.g.a offside. Men samma spelare gör ännu ett mål i 27:e minuten och återigen var samma spelare i offside.

Spikic har potential att utvecklas som spelare, men just nu är han ingen poängspelare och det är en viktigt pusselbit i dagens fotboll. Han påminner mycket om Mario Mandzukic, en arbetande häst för hela laget. Men super Mario Mandzukic kunde också göra mål.

Spikic var inblandad i en hel del i första halvleken. Han var nära att skriva in en assist när han hittade Martin Baturina som bränner ett jätteläge. Det ville sig verkligen inte i första halvleken och vi går till vila med resultatet 0-0.

Att fotbollen inte alltid handlar om det starkare laget, ville Osijek visa ikväll. Gästernas första riktiga målchans i matchen resulterade med ett ledningsmål. Efter en hörna lyckas gästerna ta ledningen när argentinaren Ramon Mierez är pricksäker i straffområdet.

Men underläget dröjde endast sju minuter när Petkovic sätter ett snyggt frisparksmål och lurar bortamålvakten Malenica med ett lågt skott, när hela försvarsmuren hoppar. Måltorkan var äntligen över för Petkovics som gör nionde ligamålet.

Det blir en match! Bara fyra minuter senare var det nära en vändning men målvakten Malenica räddade Baturinas försök, och även minuten senare var Petkovic nära att sätta sitt andra mål, men Osijeks försvar rensade bollen från linjen!

Resten av matchen är inte värd att nämna, förutom att Osijek också gjorde ett offside mål, som blåstes av efter VAR-analys. Kryss på hemmaplan och detta var för andra gången den här säsongen att Dinamo tappar poängen på stadion Maksimir.

Summering
Förväntat kryss när man redan med facit i handen visste att Hajduk åkte på stryk hemma mot Lokomotiva med 4-3?! Jag hoppas att vi slipper se matchbilder som denna: en Spikic som saknar lugnet trots att ligastriden är avgjord. Nu är läget att öva in det offensiva spelet inför kommande säsongen och kommande matcher i CL kvalet! Dinamo var det bättre laget ikväll, men bollen är alltid rund. Vi måste påminna oss om detta och som herr Dalic alltid säger: "Vi måste vara ödmjuka".

Nästa seriematch mot den 11:e mars borta mot HNK Sibenik.