Det blev seger även i returmötet mot Irland

Det blev seger även i returmötet mot Irland

Irland besegrades. Och hoppet om VM-fortsätter för de norska jentene.

Men det skulle krävas en straff för att Norge skulle kunna besegra Irland i returmötet i ett soligt, men blåsigt, Stavanger.

Norge skulle starta i ett högt tempo mot ett kompakt och defensivt Irland. 
Flera målchanser skapades. Bland annat genom Isabell Herlovsen som hade en nick i stoplen efter åtta minuter.
Efter sjutton minuter skulle Herlovsen ha en nick till på mål. Men bollen stoppades denna gången av ribban.

I den 24:e minuten kommer Caroline Graham Hansen mot mål, men blir bryskt stoppad av Claire O' Riordan i Irlands försvar.
Graham Hansen ligger kvar en bra stund nere på gräset och vrider sig samtidigt som hon tar sig för knäet. Och på reprisbilderna kan man även se att knäet får en vridning. Men hon reser sig, tar straffen och slår den i mål.
"I mitt huvud är det så, att om du blir fälld, ska någon anna ta straffen. Jag väntade egentligen på att någon annan skulle ta den. Men när ingen gjord det, tog jag den. Folk litade väl på att jag kunde ta straffen. Så blev det bara".


Caroline Graham Hansen tar straffen själv efter att ha blivit fälld.

Efter målet avtar Norges press. Och det blir väldigt många felpassningar och spelare som kommer ur position. Och så ser det ut i stort sett under hela den andra halvleken.

Vi ska vara ärliga och säga att Norge har tagit många steg framåt sen EM förra sommaren. Även damfotbollen generellt. Och det har faktiskt varit en fröjd att se Norge spela sedan Sjögren tog över. Det har varit hög kvalité.
Men så som det såg ut i den andra halvleken, var som att gå flera år tillbaka i tiden när man kunde säga "typiskt damfotboll".
Jag hoppas att detta var en engångsföretelse, där de norska damerna helt enkelt var pressade att vinna mot Irland för att kunna ha en chans att vinna sin VM-kvalgrupp. Och där de hade tankarna på matchen mot Nederland, som är den direkt avgörande matchen om vem som ska vinna gruppen.
Även Sjögren var kritiskt över hur det såg ut under stora dela av matchen.
"Det är extremt skönt att vi tog dessa poängen. Tjejerna är nog inte så nöjda med det vi presterade idag. Vi får inte matchen till att bli som vi vill, även om vi fick ett tidigt mål. Vi hänger inte samma som ett lag. Men det spelar ingen stor roll nu. Vi är nöjda med tre poäng".

Men före matchen mot Nederland, ska Norge även möta laget som ligger sist i gruppen - Slovakien.
Ett Slovakien som var nära att ta poäng igår mot just Nederland. Men där Nederland gjorde mål på övertid, precis som de gjorde mot Norge i den första gruppspelsmatchen. Så det gäller att Norge inte underskattar Slovakien, utan har huvudet på plats och gör sitt jobb. 



Norge - Irland
Mål: 1 - 0
Skott på mål: 7 - 1
Skott utanför mål: 6 - 5
Hörnor: 9 - 7
Offside: 2 - 0
Gula kort: 1 - 2

Nästa match spelas borta mot Slovakien den 31:e augusti. Om Norge vinner den matchen, blir det en ren gruppfinal hemma mot Nederland den 4:e september, där vinnaren av gruppen går direkt till VM medan tvåan får spela i en ny grupp, där endast segraren i den gruppen går direkt till VM.
Även den bästa tvåan i denna omgången går direkt till VM i Frankrike.

Intervju med Caroline Graham Hansen & Ingrid Hjelmseth efter gårdagens match
Med tillstånd av de Norska Fotbollsförbundet.


Källa: NFF, NRK, VG

Chefredaktör Wallnorge.svenskafans@hotmail.comSFNorge2018-06-13 11:50:00
Author

Fler artiklar om Norge