Maksimir, 2023-05-28 19:15

Dinamo Zagreb - Gorica
4 - 1

Dinamo avslutade säsongen med privatfest

Dinamo avslutade säsongen med privatfest

Ännu ett år bakom oss och fortfarande inget nytt i HNL ligan – Dinamo fortsätter att fylla skåpen med titlar och fira med champagne på Maksimir, vår efter vår.

Dinamo Zagreb – HNK Gorica = 4-1 (2-1)
Ljubicic 23’ 1-1, Ivanusec 33’ 2-1, Spikic 80’ 3-1, Peric 87’ 4-1;  Ndockyt 5’ 0-1.

Trots en turbulent tid efter årsskiftet där man hade krisresultat, viktiga spelare som lämnade klubben mitt i allt och till slut huvudtränaren Ante Cacic som fick sparken, så vinner Dinamo inhemska ligan komfortabelt måste jag säga.

 



På söndag eftermiddag köade fansen i långa köer utanför stadion Maksimir. Det var ett gott tecken på att fansen var mer än nöjda hur spelarna presterade på flera fronter den här säsongen.

Som grädden på moset bjöd matchen på underhåll och hela fem mål. Men det mest snyggaste som är värt att nämna är Luka Ivanusecs 2-1 mål i första halvleken (se nedan).

 


Luka har utan tvekan spelat fantastisk fotboll under våren och det bekräftades under omröstningen att spelaren är Dinamos bästa spelare under våren!

Tack vare dessa prestationer har spelaren förtjänat kallelse till truppen som kommer att presentera landslaget under Uefa Nations League slutspelet. Detta då tillsammans med Livakovic, Josip Sutalo och Petkovic.

På tal om Livakovic, så blev målvakten utbytt i 82:a matchminuten och fick stående ovationer. Var detta ett sätt att tacka Livi för alla dessa år i klubben eller var det för att ge några minuter till tredjemålvakten Zagorac? Ingen kan vara smart i den här situationen.

Hur det än slutar med den sagan, så är Dominik Livakovic en stor målvakt som Maksimir publiken såg kanske för sista gången i Dinamo tröjan…

Jag måste även nämna den ofta kritiserade Josip Drmic som klev in med en kvart kvar att spela. Trots detta skrev anfallaren i registret två assist. Bollarna har gått stolpe ut för schweizaren, men däremot har han varit duktig med assist spelet som han tillfört med totalt sju gånger i ligan.

”Plavi” avslutar säsongen med en privatfest och en stark seger över ett formstarkt Gorica med hela 4-1. Roligt för spelarna med ännu en stabil seger, ännu roligare för oss som hejat fram laget till segern.


 
//

Summering
Då avslutar vi serien på topp vilket är det viktigaste och ett av prioritetmålen som sattes inför säsongen. Ligatiteln kammades hem med totalt 24 segrar, 9 oavgjorda och endast 3 förluster. Totalt tio poäng före Hajduk Split som kom som närmast på fyra poängs avstånd, men farligare än så blev det aldrig. Dock så är det en varning för den blåa salongen att klubben behöver fräscha upp truppen med ett par nya namn och självklart får vi förvänta oss att spelare som Livakovic, Petkovic och Sutalo mycket möjligt kommer att lämna klubben efter sommaren. Nu är det korta tre till fyra veckors paus som gäller innan försäsongen startar. Biscan med tränarstaben har mycket att fundera på och för deras del lär det bli ingen semester, så nu håller vi tummarna för att tränarstaben tar rätt beslut under övergångsperioden!
 

Mato Zoricmato_zoric@hotmail.com@ZoricMat2023-06-01 00:11:32
Author

Fler artiklar om Dinamo Zagreb

CL: Dinamo 2 – 2 Monaco: Dinamo tappade tvåmåls ledning!