Stadion ¦ubicevac, 2023-03-11 18:10

Sibenik - Dinamo Zagreb
2 - 1

Dinamo förlorade borta

Förlust när HNK Sibenik gör stark insats. Dinamo får ny chans att säkra titeln redan nästa onsdag.

HNK Sibenik - Dinamo Zagreb = 2-1 (2-0)
Matic 40’ 1-0, Dolcek 42’ 2-0 ; Ristovski 64’ 2-1.

Händelserik bortamatch mot HNK Sibenik slutade med förlust. Detta var Dinamos andra ligaförlust i HNL och stora klivet mot nytt ligaguld uteblev den här kvällen.

Sensationellt för hemmalaget som plockar tre viktiga poäng i bottenstriden. Sibenik var mer konkreta i första halvleken och Dinamo vaknade upp i andra.

Oranga laget visade framfötterna redan i matchens tidiga minuter. Redan i nionde minuten räddade Livakovic ett solklart mål. Hemmalagets spelare Kvrzic och Canadija var ständigt hot under första tio minuter, och lite senare kom även Dolcek in i bilden.

Sibenik satsade på kontringar och det var väl intränade varianter. Ledningsmålet kunde ha kommit i nittonde minut, men vi fick vänta fram tills 40:e minut när Baturina får gult efter att Dinamo spelaren orsakade frispark 20-meter från målet.

Inlägget leder till att bollen studsar på fötterna framför Matic, som poängterar för ett stort firande hos hemmaspelarna. Det dröjer inte längre till för nästa mål. Långboll hittar Dolcek som rusar förbi en gammal och trött Theophile-Catherine och vi har 2-0 till Sibenik…

Varför spelar plötsligt fransmannen istället för nyförvärvet Perkovic?! En dyster och blek halvlek för Dinamos del som även går till paus med tre varningar på Sutalo, Baturina och Bockaj!

I halvtidsvilan byts Josip Sutalo ut mot Josip Drmic. Ante Cacic satsar alla kort på offensiven och efter sju minuter in i andra halvleken snackar Misic till sig en varning, totalt fjärde gula kort i matchen för Dinamo.

Blått trycker på med flera distansskott, först från Bulat som var nära att reducera, men hemmamålvakten Rogic gör stor match ikväll. Misics försök från 20-meter slickade stolpen i 60:e minut. Petkovic testade från frispark, utan något resultat.

Äntligen kom reduceringen fyra minuter senare när vinnareskalle Ristovski reducerar efter en hörna. Nu hade ’plavi’ chansen att gå för en poäng trots usel insats i första 45 minuter, men  målvakten Rogic hade andra planer.

Dinamo hade över 70% bollinnehav och dominerade fullständigt sista tjugo minuter. Petkovic var nära att göra sitt tionde ligamål men det uteblev idag. Rogic agerade fenomenalt måste jag säga.

Matchen förlängs i fem minuter och spelarna hos Sibenik gör säsongens bästa insats och det slutar med tre stora poäng mot regerande mästarna. Man får gratulera till en välförtjänt seger och Ante Cacic får lägga fokus på kommande match på onsdag mot Istra.

Summering
Förvisso har vi tolv poäng ner till Hajduk med en match mindre spelad. Förutsatt att Hajduk vinner imorgon, då ligger vi endast på +9. Självklart är det omöjligt att tappa detta, eller inte? Därför är matchen på onsdag avgörande och jag hoppas att dagens förlust inte har något med styrelse valet att göra?!